5 idei pentru a transforma o baie mica intr-un spatiu agreabil

mai 4

Amenajarea spatiilor mici reprezinta o adevarata corvoada pentru proprietari, insa o reala provocare pentru decoratori, care reusesc sa gaseasca solutii de amenajare chiar si pentru cele mai dificile incaperi, cum sunt baile mici si inguste. Baia este printre cele mai importante incaperi din orice casa. Oricat de mica, pentru a fi confortabila, o baie trebuie sa fie dotata cu toate obiectele sanitare necesare (cada sau cabina de dus, lavoar sau chiuveta, vas de wc si, eventual, bideu), sa fie usor de intretinut si curatat, sa fie luminoasa si sa aiba cateva spatii de depozitare pentru produsele si obiectele de igiena personala.

cum sa amenajezi o baie mica la maison sursa pinterest

Intr-o baie mica nu vei reusi sa instalezi tot mobilierul, obiectele sanitare sau decoratiunile care ti-au placut in showroom-uri. Dar nici nu este nevoie. Iata mai jos 5 idei ce te vor ajuta sa transformi o baie mica intr-o incapere cu adevarat placuta!

1. Creeaza un punct de interes prin care sa atragi privirea!

Este suficient sa introduci chiar si un singur element de atractie pentru ca baia ta sa arate spectaculos. Acesta poate fi un vitraliu colorat, un model de placi ceramice, un tablou, un lavoar din piatra, sticla sau cupru sau o baterie cu un design deosebit.

cum sa amenajezi o baie mica proiect la maison.

Poti atrage atentia si prin braurile din faianta, prin combinatii de culori sau printr-un model de faianta tip mozaic. Ai grija sa nu folosesti pe tot peretele modelul mozaic ci doar pe o zona restransa, pentru ca vei incarca prea mult spatiul deja inghesuit al baii.

2. Varuieste in tonuri calde intr-o baie mica!

Culorile au un impact semnificativ in aspectul unei bai mici, fie ca vorbim de culorile peretilor, pardoselei sau mobilierului. Orienteaza-te  catre culori deschise care vor mari vizual incaperea: alb, bej, crem, bleu, vernil, roz pal, gri etc. Chiar daca in general este recomandat sa combini culorile, in cazul unei bai mici prea multe culori pot sa o faca sa para si mai mica. Incearca deci sa te rezumi la una sau doua culori. De exemplu, pentru suprafete mari alege albul, iar pentru zona din dreptul lavoarului, a cazii si a wc-ului mergi pe o nuanta pala.

cum sa amenajezi o baie mica var proiect la maison

3. Cumpara obiecte sanitare potrivite baii tale!

Alegerea obiectelor sanitare este o alta etapa importanta atunci cand doresti sa iti amenajezi baia. In primul rand, trebuie sa gasesti cea mai practica si ergonomica pozitionare a obiectelor sanitare din baie, astfel incat sa fie usor accesibile pentru toti membrii familiei tale. Daca doresti mai mult loc pe blat, alege o chiuveta ovala. Insa nu folosi locul de pe blat pentru a depozita multe lucruri. Baga-le dedesubt in sertare, pentru a nu da impresia de ingramadeala. Lasa la vedere doar cateva recipiente elegante cu sapun si crema si eventual adauga o vaza cu flori.

cum sa amenajezi o baie mica proiecte la maison

Inainte sa faci orice achizitie, masoara de cateva ori dimensiunea baii. Nu cred ca ti-ar placea sa constati acasa ca modelul ales in magazin depaseste gabaritul incaperii. Este recomandat sa tii cont de configuratia baii, daca este lunga si ingusta, achizitioneaza un lavoar dreptunghiular, lung si ingust.

4. Renunta la cada pentru o cabina de dus!

Pentru a degaja spatiul dintr-o baie mica, foarte multe persoane aleg sa inlocuiasca cada cu cabina de dus. Daca alegi aceasta solutie insa trebuie sa fii sigur ca doresti sa renunti la baile lungi si relaxante. In cazul in care puteti inlocui cada cu o cabina de dus, puteti monta in spatiul liber format chiuveta sau wc-ul. Cu alte cuvinte, pe locul ocupat pana acum de un singur obiect sanitar (cada) vei putea monta altele doua (lavoarul si cabina de dus).

cum sa amenajezi o baie mica cada dus la maison

Daca mergi pe o varianta neconventionala a zonei de dus (fara cabina clasica), alege sa o separi prin panouri sau usi de sticla clara sau cel mult cu suprafete translucide. Transparenta acestor materiale va crea o imagine eleganta si un stil curat, fluid, neaglomerat vizual.

5. Alege mobilierul la comanda pentru a optimiza la maxim spatiul!

Nu trece cu vederea spatiul aflat deasupra vasului de toaleta. Exista corpuri speciale de mobilier care se incadreaza foarte bine in acel spatiu si castigi astfel extra-spatiu pentru depozitare. Pentru a nu incarca vizual cu dulap, poti apela la rafturi. Montate dragut pe perete, pot avea un efect estetic extraordinar si totodata sunt solutia perfecta pentru a scapa de aglomeratia din baie.

cum sa amenajezi o baie mica pinterest la maison

Dulapul pentru chiuveta este alegerea ideala pentru o baie mica. Poti depozita acolo o multime de lucruri utile (precum produsele de igiena si solutiile de curatat). Sfatul nostru este sa folosesti mobilier la comanda pentru a umple cat mai bine spatiile disponibile.

mobilier la comanda proiect la maison baie mica

Iata in fotografiile de mai sus doua bai realizate de noi unde a trebuit sa alegem lavoare foarte mici. Datorita dimensiunii diferite nu se potriveau cu niciun corp de mobilier din comert. In acest caz solutia salvatoare a fost realizarea unor corpuri de mobilier la comanda care sa corespunda dimensiunilor.

Solutii exista, si multe dintre ele sunt simple si deloc costisitoare. Indrazneste sa transformi baia ta mica intr-un loc mai spatios si, pe deasupra, confortabil si modern.

COMMENTS ARE OFF THIS POST