Categorie: Spatii perfecte

7 pași pentru a avea o organizare strategică a bucătăriei tale

martie 10

Bucătăria nu trebuie să fie numai un loc cu piese de mobilier în tendințe și decorațiuni mult râvnite, ci și un loc în care se pune preț pe maximizarea spațiilor și pe folosirea corectă a acestora. Iată de ce organizarea eficientă a bucătăriei va fi pusă pe primul plan. În cazul în care timpul nu-ți permite să te ocupi cu organizarea corectă a bucătăriei, trebuie să ceri ajutorul unui specialist, fie el arhitect, designer de interior sau producător de mobilier experiență, care deține numeroase informații prețioase despre acest aspect extrem de important.

Pentru La Maison organizarea interiorului și dulapurilor de bucătărie reprezintă una dintre cele mai importante părți ale unei bucătării ordonate, frumoase, perfecte, impecabile. Cu alte cuvinte, degeaba mobilierul este spectaculos, iar curățenia este la ea acasă, dacă organizarea sertarelor și a dulapurilor lasă mult de dorit, iar multe dintre obiectele folosite în mod frecvent sunt prost amplasate.

A venit timpul să iei la cunoștință informații prețioase despre organizarea bucătăriei în 7 pași:

Ce păstrezi pe blatul de bucătărie

  • Blatul din bucătărie este principalul tău spațiu de lucru, așa că nu trebuie aglomerat cu diverse aparate electrocasnice. 

  • Gasește-le loc într-unul dintre dulapuri sau dacă este vorba de niste electrocasnice folosite frecvent, precum espressorul sau prăjitorul de pâine, așaza-le astfel încât să facă parte din decor ca niște piese speciale.
  • În cazul în care există spațiu alege să amplasezi în dulapuri electrocasnicele mari ca de exemplu cuptorul cu microunde, diverse aparate de pâine, storcătoare.

Crearea unei cămări

În cazul în care există o zonă, o nișă, o debara în zona bucătăriei alege să o transformi în cămara ideală. Să ai o cămără bine aprovizionată e ca și cum ai avea un mic supermarket la tine acasă.

  • Grupează alimentele în câteva secțiuni principale și distribuie-le pe rafturi în așa fel încât cele mai înalte recipiente să fie în spate, iar cele mai mici în față. Alege să le grupezi în funcție de cum le folosești,

  • Folosește borcane transparente și cu capace ermetice pentru o mai bună utilizare a spațiului și pentru un aspect mai plăcut al cămării.
  • În cazul în care nu ai o zonă specială pentru cămară crează un dulap cu uși culisante pe care să il poți transforma în cămăra ideală.

Unde așezi oalele, tigăile și cratițele

  • Fiind voluminoase, oalele, tigăile și cratițele au nevoie de sertare adânci, iar capacele ar trebui să fie așezate separat, fie într-un suport pe ușă, alături de tocătoare, fie pe un raft separat, mai îngust.
  • Tigăile cu coadă pot fi suspendate cu cârlige de o bară metalică în dreptul blatului de lucru sau la loc de cinste expuse frumos pe peretele din cămăra.

Unde așezi farfuriile, bolurile și platourile

  • Vesela nu se păstrează doar în dulapuri, ci și în sertare adânci, dacă sunt compartimentate corespunzător, în așa fel încât să poți așeza farfuriile pe verticală.
  • Pentru a nu zdrăngăni și a se lovi în momentul deschiderii sertarului se pot realiza separatoare din lemn care sunt foarte estetice și foarte practice putând fi mutate în funcție de diametrul farfuriilor.

Organizarea dulapurilor de bucătărie

Dulapurile inferioare pot fi folosite drept cămăra caz în care iti sugerăm să le echipezi cu sertare pe interior. Când sunt poziționate în partea de jos a mobilierului de bucătărie, sertarele reprezintă o opțiune de depozitare mult mai practică decât rafturile, pentru că îți oferă vizibilitate asupra întregului lor conținut atunci când le tragi.

  • Profită de tot spațiul disponibil din dulapurile suspendate ca să așezi ordonat căni și pahare.
  • Alege să iluminezi tot interiorul dulapurilor pentru o bună vizibilitate.

Organizarea sertarelor

  • Folosește organizatoare pentru sertare de bucătărie ca să păstrezi în ordine tacâmurile și recipientele cu condimente.
  • Pentru ustensilele lungi poți alege organizatoare cu separatoare pentru sertare de bucătărie poziționate pe diagonal. Poți așeza tacâmurile în sertare late și puțin adânci. Atâta vreme cât le separi cu ajutorul unui organizator pentru tacâmuri, iți va fi ușor să păstrezi ordinea.

  • Tot într-un sertar dedicat putem amplasa prosoapele și celelalte textile de bucătărie. Aici iși pot găsi locul mănuși și suporturi pentru vase fierbinți.

Cum organizezi zona chiuvetei

Chiuveta este principalul element al zonei de curățare, așa că în jurul ei ar trebui să organizezi toate produsele utile.

  • Lângă chiuvetă se amplasează în general mașina de spălat vase.
  • Tot aici trebuie sa se organizeze produsele de curățare: soluțiile degresante, lavetele, bureții de vase.
  • Coșul de gunoi este amplasat sub chiuvetă și este conceput pentru trierea selectivă.
  • Dacă spațiul iți permite amplasează un tocător de reziduri sub robinet.
  • Așază în locașul special sau pe marginea chiuvetei un dispenser de detergent lichid cu suport pentru burete.

Cum poate transforma mobilierul la comandă o bucătărie într-un loc spectaculos!

ianuarie 28

Bucătăria este inima casei, locul în jurul căruia totul gravitează.

Bucătăria este un loc de conectare, în care magia căminului vrăjește cu dragoste și voie bună fiecare membru al familiei. Ce bucurie este mai mare decât sa ne strângem în jurul insulei de bucătărie cu un pahar de vin roșu și o poveste a unei întâmplări de peste zi?

Bucătăria este, de cele mai multe ori, locul preferat al tuturor din familie de la mic la mare.

Insulă de bucătărie – mobilier pe comandă

Bucătăriile au evoluat de la simple spații amenajate cu dulapuri de depozitare la zone cu mobilier la comandă care transformă locul într-un spectacol. În trecut, bucătăriile erau zone în care se depozitau conserve și legume, care aveau în mijlocul camerei o simplă masa de lemn al cărei loc a fost luat de insula de bucătărie. Insula de bucătărie a devenit piesa centrală care are un rol atât estetic cât și practic. Ea mărește zona de blat de lucru, de depozitare, dar are și rol de loc de luat masa.

Vitrină bucătarie la comandă

Pe măsură ce mobilierul de bucătărie a evoluat, etajerele suspendate au fost înlocuite de corpuri închise ce pot fi personalizate. Acum avem corpuri vitrină în care expunem pahare și farfurii, avem corpuri special compartimentate pentru ustensile de gătit, avem separatoare de sertare pentru tacâmuri, șervete și nu numai.     

Corpuri depozitare bucătărie

Mobilierul de bucătărie se poate realiza la comandă și poate fi personalizat astfel încât să corespundă necesităților actuale. În trecut nu existau compartimente pentru trierea selectivă a gunoiului, compartimente pentru diferiți roboți sau aparate electrocasnice sofisticate care adesea au mărimi atipice… cu mobila personalizată toate își găsesc locul natural și firesc.

Bucătăria este un loc magic în care ne petrecem timpul cu cei dragi. Magia o trăim la toate vârstele, fie că suntem copii sau adulti.

Indiferent de formă, de culoarea de mărimea lor, bucătăriile sunt nucleul casei și acesta este unul din motivele pentru care LA MAISON realizează cele mai frumoase bucătării la comandă.

Pentru mai multe proiecte de mobilier pe comandă puteți accesa LaMaison.ro

Probleme arhitecturale – rezolvate cu mobilierul pe comandă

septembrie 30

Nimic nu se compară cu un client mulțumit de colaborare și fericit că are ambientul mult visat! Nu ne este ușor ca aceste deziderate să fie îndeplinite, fie că ne implicăm total în proiectul de amenajare sau doar furnizăm și montăm mobilierul pe comandă. Cele mai des întâlnite situații dificile sunt de natură tehnică, în sensul că trebuie să ne adaptăm unor spații dificile.