Este o prezenta indisponsabila in orice bucatarie, ea ajutand si intermediind o mare parte dintre activitatile casnice desfasurate aici. Este vorba de vedeta bucatariei, cu o multime de fatete, pe care o denumim lavoar ori chiuveta.
Designul ei nu este doar o alegere de amorul artei, ci are si implicatii functionale. Exista lavoare care se fixeaza total in blat si altele care au frontonul din fata, la vedere. Depinde foarte mult de tipul si volumul muncilor depuse in preajma chiuvetei, caci daca ai o familie mare si esti nevoit sa speli frecvent legumele si fructele este bine sa te orientezi catre un model cat mai slim si mai bine integrat in blat, astfel incat sa nu fie lasate la vedere eventuale imbinari sau elemente din constructia chiuvetei. Dimensiunile si forma ei se stabilesc in functie de contextul dat, adica de marimea spatiului de lucru si de volumul de activitati.
Este foarte important sa raportezi prezenta lavoarului la intreg ansamblul. In sensul ca, in bucatariile deschise spre dining ori living lavoarul trebuie sa aiba un aspect elegant si totusi sa nu epateze, tocmai pentru ca spatiul liber sa fie unul armonios fara accente functionale deranjante. De asemenea, pentru un plus de sarm te poti orienta catre lavoarele din portelan nuantat, insa daca vrei ca bucataria ta sa fie evidentiata printr-un aspect igenizat exemplar, ceramica ori portelanul de un alb imaculat sunt recomandate pentru lavoare.
Frumusetea unei chiuvete nu ar fi completa fara de accesoriile obligatorii: baterii si elemente de scurgere. Asadar, pentru ca aspectul ei sa fie unul imbietor, alege accesoriile in consonanta cu stilul chiuvetei. Celor cu aspect elegant ori retro asorteaza-le baterii aurii sau alamite, in timp ce celor cu aspect contemporan li se potrivesc accesoriile cu geometrii moderne, realizate din inox.
Plasarea chiuvetei in blatul de lucru trebuie calculata cu atentie. Daca in imediata vecinatate se gaseste plita, fie ea electrica ori pe gaze, este indicat ca intre acestea sa existe o distanta de 20 cm, astfel incat sa nu existe riscul ca picaturile de apa sa ajunga pe suprafetele fierbinti. De asemenea, este bine sa nu plasezi prize sau alte surse de alimentare cu curent electric prin preajma, chiar si atunci cand atasezi chiuvetei un tocator electric de resturi.
Cu o traditie si experienta englezeasca de peste 100 de ani in fabricarea prin tehnici manuale a chiuvetelor pentru bucatarie, renumitul producator cu care noi colaboram in realizarea proiectelor La Maison, se redefineste in conformitate cu valorile traditionale: autenticitate, calitate, design si este este recunoscut in intreaga lume pentru creativitatea si calitatea de care a dat dovada cu fiecare model de chiuveta creata.
Daca te-am convins sa lavoarul isi merita pe deplin statutul de vedeta in bucatarie, acorda-i importanta cuvenita si potenteaza-i designul si dotarile.
COMMENTS ARE OFF THIS POST