Dragoste la prima vedere pentru o bijuterie arhitectonica

august 27

Multi sunt de parerere ca dragostea la prima vedere este doar o reteta de succes pentru filmele americane. Insa, daca asculti cu atentie marturisirile celor din preajma afli ca, de fapt, nu toti avem aceeasi capacitate de a ne atasa de cineva sau ceva intr-un timp anume.

Insa atractia poate avea tinte diferite, precum ar fi o cladire frumoasa sau un decor de exceptie. Iar daca ambele puncte sunt bifate poti spune ca e foarte usor sa faci o pasiune pentru frumos, frumos ce capata contururi arhitecturale.

Poate parea putin iesit din tipare sa incepi prezentarea unei case vorbind despre sentimente atat de speciale, dar altfel nu puteam descrie momentul decisiv in care gazdele noastre au hotarat ca aici va fi casa la care au visat si ca va fi exact asa cum si-au dorit.

Amfitrionii nostri, o familie de intelectuali din Bucuresti impreuna cu fetitele lor, au decis in vara lui 2011 sa se mute intr-o locuinta mai spatioasa. Proprietarul a insistat asupra unei zone cochete din Capitala, pe care o cunostea inca din anii studentiei.

Nu a fost nevoie de mai multe vizionari, cum se intampla de regula, deoarece agentul imobiliar i-a invitat pe cei doi soti sa vada o vila eleganta, o adevarata bijuterie din portofoliul sau. Construita in 1940, cladirea se afla intr-o stare buna, fiind ingrijita cu daruire de proprietarul ei, un domn aflat la o varsta inaintata.

„Casa aceasta a parut de la bun inceput ca ne este destinata, caci zona in care se afla corespundea intru totul cerintelor sotului meu; iar eu am fost cucerita de indata ce i-am trecut pragul.

In configuratia initiala, casa avea o intrare principala si una secundara. Ei bine, pentru mine a fost suficient sa intru pe usa din fata, sa fac un tur complet al casei, iar la iesirea pe cea de-a doua usa i-am spus agentului imobiliar ca noi cumparam casa. A fost si este in continuare o dragoste la prima vedere“, au fost cuvintele doamnei.

Chiar daca aspectul vilei era unul ingrijit, noii proprietari au stiut ca pentru a eficientiza spatiile este nevoie de o renovare in detaliu.

Cei doi soti ne-au spus ca una dintre principalele interventii a fost schimbarea instalatiei electrice. Si, pentru ca traseul electric trebuia facut astfel incat sa raspunda si cerintelor de amenajare interioara, gazdele noastre au decis ca inca din faza de renovare sa colaboreze cu o echipa de designeri, care sa coordoneze lucrarile tehnice, cat si cele de ambientare.

„Nici de data aceasta nu a trebuit sa cautam, pentru simplul motiv ca stiam ce echipa va duce visul nostru la indeplinire. In perioada premergatoare amenajarii, dar si dupa, am rasfoit o multitudine de reviste de arhitectura si design interior locale si internationale. Dintre toate prezentarile am remarcat cateva locuinte elegante, care erau amenajate de echipa de designeri de la La Maison.“, ne-a spus proprietara. Si asa a inceput colaborarea noastra…

Implicarea noastra a fost una decisiva, nu doar la nivel estetic. Cu ajutorul unor artificii tehnice am reusit sa dinamizam anumite spatii. Cele mai elocvente exemple in acest sens sunt dulapul vitrat ce desparte diningul de bucatarie si permite luminii sa invadeze cele doua incaperi,biblioteca din mansarda, dressingul matrimonial in care am castigat spatiu prin crearea unei insule.

Biblioteca mansarda

Dressing matrimonial

Prin amenajarea camerelor am ajutat ca visele fetitelor sa devina realitate, iar ca sa nu se supere am realizat ceva diferit pentru fiecare in parte. Pentru cea mare, am realizat o camera de domnisoara cu baldachin, iar pentru cea mica am realizat un bow-window plin de culoare.

Bow window-ul a fost ceva care ne-a provocat imaginatia, dar care ne-a si pus la incercare tehnica de realizare. In el am integrat biroul si biblioteca, dar totodata l-am folosit sa mascam caloriferul.

Rezultatul este pe cat de frumos, pe atat de practic.

In dormitorul matrimonial, tapetul DeGournay devine punctul de atractie al camerei.

Baie matrimoniala

Intotdeauna incercam sa separam zona de zi, de zona de noapte, asa incat dupa ce v-am povestit de zona de noapte aflata la etaj coboram la parter, unde este zona de zi cu living, dining, bucatarie si birou.

Ne place sa pastram ceva care a apartinut casei, ceva care sa tina de istoria locului… Poate fi vorba de un mozaic cu un model deosebit, barne aparente, o usa, manerele ferestrelor etc. Aici, am pastrat soba care era originala si care a devenit piesa de rezistenta a biroului.

Bucataria

Marea provocare a fost sa convingem clientii (care erau iubitori de clasic si deci de mobilier din lemn masiv, culoarea lemnului) sa faca bucataria intr-o culoare deschisa. Am reusit sa ne expunem argumentele si astfel am realizat o bucatarie intr-un stil clasic lejer, care prin culoare ofera lumina si da impresia de mai mult spatiu.

Pentru noi detaliile conteaza!

Insula din bucatarie a devenit locul unde familia se intalneste la sfarsitul zilei si locul unde dimineata auzi rasetul fetitelor.

Cea mai mare satisfactie pe care o avem este atunci cand ne intalnim dupa o perioada de timp cu proprietarii si ne povestesc cat de bine se simt in casa lor… atat de bine incat ‘’nicaieri nu este mai bine decat acasa’’!

COMMENTS ARE OFF THIS POST