V-ati intrebat vreodata care este diferenta intre clasicul sifonier si mai noul dressing? Sifonierul este dulapul in care se pastreaza lenjeria si hainele, iar dressingul este incaperea mica sau mai mare pentru haine…
Daca ati avea o camera dedicata pentru depozitarea hainelor si in functie de configuratia acesteia, iata un exemplu de dressing dintr-un proiect realizat de echipa La Maison, ce a corespuns in intregime exigentelor beneficiarului atat din punct de vedere stilistic cat si functional.
Din punct de vedere istoric, sifonierul a fost folosit ca si loc pentru depozitarea hainelor, in primele case ce nu aveau un astfel de loc incorporat din constructie. Astazi, el poate avea rafturi si sertare, umerase. Cu totii visam la o intreaga camera in care sa ne expunem fiecare piesa vestimentara si fiecare pereche de pantofi, insa uneori din cauza spatiului limitat acest lucru nu este posibil. Ce faci in cazul in care nu dispui de spatiu suficient?
Atunci cand nu stai foarte bine cu spatiul dedicat dormitorului, dar iti este greu sa renunti la mult visatul dressing, poti ajunge la un compromis apeland la sifonierul incorporat in perete. Aceasta piesa aduce multe beneficii legate de spatiu, depozitare si design interior.
Sifonierul este o piesa de mobilier foarte versatila ce poate fi folosita in mod exclusiv pentru decorare sau pentru depozitare in orice camera a locuintei. Poate sustine fara probleme orice tip de haine sau chiar si alte obiecte. Echipa noastra iti poate da cea mai buna solutie in ceea ce priveste comanda unui sifonier pe masura .
Iata mai jos aspectele de care trebuie sa tii cont atunci cand iti comanzi un sifonier pe care vrei sa il plasezi in dormitor:
Culoarea
Deoarece sifonierul va avea dimensiuni impresionante in raport cu camera, este bine ca el sa fie vopsit in culori cat mai deschise, naturale. Putem sa variam de la bejuri, alburi si griuri astfel incat dulapul sa se contopeasca cu celelalte laturi ale camerei. Se poate opta pentru zugravirea peretilor in acelasi ton de culoare.
Forma usilor
Forma exterioara a sifonierului il poate transforma intr-o vedeta! Putem opta sa avem sertare vizibile pe exterior sau nu. Putem alege usi cu modele aplicate care vor imbunatati aspectul general… Nu in ultimul rand, te poti juca cu designul usilor, care se pot deschide normal sau se pot glisa. In functie de formele si detaliile alese pentru usi, poti cu usurinta sa adaptezi sifonierul la designul interior al dormitorului.
Optimizarea spatiului
Cum poti face astfel incat sa dai impresia de spatiu si sa nu ai senzatia ca sifonierul pica pe tine? Poti opta pentru suprafete opace din lemn solid dar vopsite in culori deschise. Unele usi poti sa le faci din sticla transparenta carora sa le aplici pe interior o perdeluta fina astfel incat sa nu se vada in interior.
Un alt efect de marire al spatiului il vom obtine daca placam usile de exterior cu oglinzi. Si pentru a simti totusi atmosfera unui ambient placut, adauga langa sifonierul incorporat in perete o sofa eleganta si indispensabila oglinda.
Compartimentarea
Sifonierul incorporat in perete are avantajele lui. Hainele pot sta la fel de bine aranjate si expuse, doar ca le vei admira din propriul dormitor, fara a mai fi un du-te vino in fiecare dimineata, din dressing in dormitor si invers.
Atunci cand realizezi compartimentarea, fa-ti un inventar al lucrurilor pe care le ai si analizeaza-ti stilul in care le vei folosi. Cum depozitezi pantalonii? Cum iti tii tricourile -pe umeras sau impaturite? Cate haine lungi si foarte lungi ai? Ai accesorii pe care le tii in sifonier-curele, esarfe, etc? Cum si unde le vei pozitiona? Important este sa ai si o oglinda in care sa te admiri. In cazul in care alegi usi pline si doresti totusi o oglinda, alege sa aplici aceasta oglinda pe interiorul usilor pentru a nu strica designul sifonierului.
Ledurile in interiorul sifonierului sunt un atu… si nici nu iti inchipui cat de bine iti vei vedea toata garderoba atunci cand lumina este in interiorul sifonierului si nu va veni din spatele tau.
Acum gata! Ai sifonierul, si urmatorul pas este sa il dai in productie unei echipe ce va asigura atat realizarea cat si montajul. Iar dupa ce l-ai montat nu uita sa :
Utilizezi la maxim spatiul!
Fara ca spatiul sa fie aglomerat poti avea la indemana intr-o perfecta ordine, tot ce ai nevoie. Important este ca sifonierul sa fie prevazut cu etajere mobile (ce pot fi ascunse atunci cand nu sunt
folosite), cu sertare ingenios compartimentate (pentru a pastra, pe categorii alese de tine, micile obiecte vestimentare sau diverse accesorii ) sau cu suporturi rabatabile pentru rochile lungi sau din tesaturi bogate.
Sortezi si etichetezi!
In cazul in care esti mai dezordonat, poti gasi metode care iti vor simplifica viata. Ia-ti etichete si noteaza pe fiecare raft: tricouri, camasi, blugi, haine de casa si asa mai departe. In modul acesta vei oferi un raft exclusiv fiecarei piese vestimentare, si poate, de data aceasta, iti vei aminti ca locul camasilor nu este la tricouri… 🙂
Aerisesti!
Hainele tale stau inchise intr-un spatiu mult prea mic si uneori intra si molii, care iti pot gauri tesaturile. Pentru o mai mare prospetime ai la indemana pastilute anti-molii sau pur si simplu foloseste un sapun de lavanda pe care sa il pui pe raft. In felul acesta, sifonierul nu va mai fi un mediu propice pentru molii iar hainele iti vor mirosi frumos.
Schimbi hainele in functie de sezoane!
Tine in sifonier doar hainele propice anotimpului in care te afli…astfel iti vor fi la indemana si vor fi foarte usor de folosit. In cazul in care detii alt spatiu de depozitare in casa, pune-le acolo pe cele extrasezon. Si ca ultim sfat: in cazul in care observi ca nu ai folosit o rochie sau o camasa pentru mai mult de 6 luni, mai bine alegi sa te desparti de acel lucru…vei capata mai mult spatiu in sifonier si sigur vei face pe cineva fericit!
COMMENTS ARE OFF THIS POST