Te-ai gandit vreodata ca tapetul poate fi acel element care sa schimbe infatisarea camerei, nu doar prin patternul spectaculos sau prin cromatica electrizanta, ci si prin modul inedit prin care este folosit in context? Lasa-ti imaginatia sa zburde, nefiind constrans de factori financiari sau de indemanarea artistica.
Tapetul, fie ca vorbim de cel vinilic sau din hartie, nu are preturi exorbitante si in plus nici fixarea lui nu necesita materiale scumpe. Iar daca vrei sa reinnoiesti aspectul unei suprafete, trebuie doar sa indepartezi vechiul tapet si sa-l aplici pe cel nou, fara sa trebuiasca sa refaci in vreun fel sau altul suprafata de lucru.Sugestii wow! pentru artistul din tine
Imprimeu artistic evidentiat – Te-ai indragostit de un tapet cu model spectaculos si vrei cu tot dinadinsul ca acest lucru sa se vada? Nimic mai simplu: renunta la variantele uzuale de montaj, respectiv pe un intreg perete, si trateaza respectivul tapet ca pe o adevarata vedeta aflata in lumina reflectoarelor. Daca imprimeul este unul ofertant, adica daca are o cadenta ce iti permite incadrarea elementului grafic ca intr-un tablou, nu ezita sa faci acest lucru si fixeaza pe perete o rama impozanta, iar in locul panzei de tablou prinde fasia de tapet.Mobilier cu fețe interschimbabile – Alege tapete cu imprimeuri cat mai originale, dar nu te indrepta catre pereti, ci catre mobilier. Este o atitudine plina de curaj, care merita sa o adopti daca esti interesat de spatiile atipic ambientate. Alege piese de mobilier din lemn, cat mai putin finisate. Atentie! Este de preferat sa optezi pentru mobilier cu o geometrie clara, astfel incat sa poti aplica tapetul pe toate canturile si muchiile piesei respective. Poti folosi adeziv obisnuit pentru tapet, caci acesta are aderenta nu doar pe suprafetele de beton.
In consonanta cu arhitectura – Intotdeauna zonele dificile ale casei sufera din punct de vedere estetic. Holurile inguste si intunecoase sau spatiile de sub scarile interioare sunt adesea trecute cu vederea, caci este destul de dificil sa gasesti solutia potrivita. Nu este nevoie sa te gandesti la interventii spectaculoase, ci mai bine ia in considerare elementele date, precum cele arhitectonice. In cazul unui intrados de scara din lemn, potenteaza acest detaliu si alege sa fixezi pe peretele din vecinatate un tapet, al carui pattern geometric sa fie in deplina armonie cromatica si stilistica cu impozanta scara din apropiere.
Borduri deco pentru tapete stilate – O varianta insolita de a monta tapetul pe perete este de a fixa in partea inferioara o bordura decorativa, ce poate fi realizata din lemn. De asemenea, inaltimea ei de la podea este aleatorie, dimensiunile sale variind in functie de impactul vizual pe care vrei sa-l creezi.
Mai mult de atat, o astfel de bordura are si o insemnatate practica: protejeaza tapetul de zgarieturi atunci cand faci curatenie sau muti mobilierul. Din punct de vedere estetic, poti crea jocuri cromatice de impact, fie prin contrastul nuantelor, fie prin completarea armonioasa a tonurilor existente in modelul tapetului.
Cu masca sau fara masca – Iti plac spatiile armonioase, care reflecta o abordare unitara a ambientului? Atunci este bine sa alegi o gama restransa de finisaje, chiar daca acestea au pattern-uri elaborate. In cazul peretilor, un tapet cu o grafica flamboaianta va da un aer elegant si feminin. Conditia este sa-l aplici inclusiv pe usi, astfel incat sa dai impresia unui budoar secret.
Atentie! Acest demers necesita fixarea in prealabil al unor usi fara cant, montate la acelasi nivel cu peretii. In plus, trebuie sa te orientezi in functie de dimensiunile si luminozitatea camerei. In cazul unei suprafete ample te poti orienta catre un tapet in culori tari sau misterioase, in schimb intr-o camera mica alege tapet pastel cu un pattern vibrant.
COMMENTS ARE OFF THIS POST