10 motive ca sa folosesti sapunul de Marsilia!

noiembrie 12

Sapunul de Marsilia sau savon de Marseille este un sapun traditional realizat din uleiuri vegetale produse in jurul Marsiliei de aproape 600 de ani. Primul artizan de sapun a fost inregistrat cam pe la 1370. In 1913 productia de sapun ajungea la 180.000 de tone. In anul 1688, Louis al XIV-lea a stabilit reguli in ceea ce priveste numele si ingredientele folosite la fabricarea autenticului sapun de Marsilia.

poza5

Sapunul putea fi produs numai din cel putin 50% ulei de masline (in prezent, adesea se foloseste ulei de masline in proportie de 72%), care ii da culoarea verde. Asta spune legea, desi in prezent se foloseste si ulei de palmier, din care se face sapunul alb si uneori si alte uleiuri vegetale. Poti obtine parfumuri si culori diferite – trandafir, lavanda, vanilie, lacramioare – dar ele sunt doar variatiuni pe tema sapunului autentic si clasic de Marsilia.

poza-1

Cum se produce?
Mesterii sapunului au nevoie de circa doua saptamani pentru a fabrica sapunul traditional, amestecand ulei de masline, apa din Marea Mediterana, soda caustica si lesie. Amestecul fierbinte se amesteca in mod constant timp de cateva zile, apoi este turnat din cazane in matrite, unde este lasat sa se formeze. Inainte de se intari complet, sapunul este taiat in bucati si stantat. Asa a fost el fabricat timp de secole!

poza2

Desi forma sapunului poate fi considerata robusta si greu de manevrat (e un fel de patrat), sa stiti ca odata ce produsul a intrat în contact cu pielea voastra, va veti simti foarte bine. Este extrem de cremos si gingas cu pielea, lasa o senzatie de catifelare si de piele moale, ca si cum v-ati fi aplicat recent o crema.
Noi nu il vedem neaparat ca pe un sapun, ci mai mult ca pe un produs cosmetic bio de ingrijire. Il puteti aplica atat in cazul mainilor, cat şi în cazul tenului. De fapt, orice sapun de Marsilia verde sau alb este indicat în cazul tuturor tipurilor de piele. Hidrateaza, hraneste epiderma si o pregateste sa faca fata intemperiilor.

poza3

Iata 10 motive pentru care si tu poti folosi sapunul de Marsilia:
1
. Este un produs natural obtinut din uleiuri vegetale. Nu contine parabeni, conservanti sau alte chimicale prezente in sapunurile industriale (de fapt 72% din intreg continutul acestui sapun verde de Marsilia  reprezintă ulei).
2. Este biodegradabil si respecta mediul inconjurator. Este considerat un produs bio.
3. Este economic. Datorita compozitie sale dureaza de doua ori mai mult decat un sapun obisnuit.
4. Este hipoalergic deoarece nu contine substante chimice, este recomandat persoanelor cu piele sensibila.
5. Este antiseptic si curata foarte bine pielea; este indicat de folosit în cazul persoanelor care sufera de rani deschise, bataturi, iritatii, crapaturi ale pielii si acnee comuna.

poza6

6. Are o textura fina. Folosit ca sapun pentru ingrijre corporala, hidrateaza si catifeleaza pielea. Ingredientele sale bogate în grasimi catifeleaza pielea si o elasticizeaza. In plus, acest sapun favorizeaza patrunderea cremelor si a lotiunilor mult mai bine în piele.
7. Tine moliile departe. Daca puneti o bucata de sapun de Marsilia intre haine, insectele nu se vor mai apropia de ele. In plus, hainele vor fi parfumate si vor fi purtate cu placere.
8. Nu provoaca alergii (sapunul  verde de Marsiilia  este cunoscut pentru efectul sau antibacterian, dar si pentru cel hipoalergenic).
9. Nu conţine coloranti.
10. Poate fi folosit cu succes si la spalarea rufelor. Actioneaza asupra petelor si este foarte delicat cu lenjeria bebelusilor.

poza4

Daca esti curios sa incerci un sapun de Marsilia, comanda-ti doza de apa din Marea Mediteraneana si uleiuri vegetale:

 Shop now                                                                                               Shop now

shop-1shop-2

COMMENTS ARE OFF THIS POST