Bancheta – rolul ei în amenajarea interioară!

aprilie 5

A venit primăvara, ziua devine mai lungă, soarele mai prietenos și camerele mai luminoase! Pentru a profita de lumina naturală puteți amenaja o zona de relaxare chiar la fereastră. Această zonă poate fi utilizată pentru a lua ceaiul, pentru a citi, pentru a asculta muzică, pentru conversație sau pur și simplu pentru relaxare și odihnă. bancheta

bancheta dormitor copil la maison proiect

Banchetă realizată în camera copilului – Proiect La Maison

Banchetele sunt piese de mobilier care, din păcate, nu primesc suficient de multă atenție. Acestea sunt piese chic, ce pot fi folosite atât în spații mici, cât și în cele mari, indiferent de stilul în care acestea sunt amenajate. Mai mult, banchetele sunt utile, multe dintre ele fiind mulțifuncționale.

Bancheta la geam la maison inspiratie

Banchete amenjate la gem – Sursa Pinterest

Bancheta este perfectă atunci când ai mai mulți invitați și ai nevoie de locuri suplimentare pentru șezut. Poate fi folosită de mai multe persoane, fiind, în același timp, comodă. În felul acesta, vei economisi și mai mult spațiu decât dacă ai asigura câte un scaun pentru fiecare persoană și este și mai ușor de depozitat.

bancheta hol la maison romania

Banchete amenajate în hol – Sursa Pinterest

O banchetă este o piesă de mobilier utilă, elegantă și foarte versatilă. Aceasta poate fi instalată cu succes în mai multe camere din casă, indiferent că vorbim despre hol, living, dormitor, dressing sau bucătărie. Diferențele între aceste banchete nu sunt așa de mari, de aceea le poți utiliza cu încredere în orice încăpere.

Bancheta amenajată in dressing la maison

Banchetă amenajată în dressing – Sursă Pinterest

Dacă spațiul îți permite, amplasează o bancheta în dormitor, la capătul patului. Aceasta poate înlocui cu succes taburetul pentru măsuța de toaletă, poți așeza pe ea cuvertura de pat, seara când te pregătești de culcare sau să îți ofere acel spațiu în care să te așezi și să te relaxezi. Același lucru se aplică și în cazul unui dressing, o banchetă moale și tapisată va crea senzația de spațiu primitor și comod.

Bancheta Dressing proiect la maison romania

Banchetă montată în dressing – Proiect La Maison

Bancheta din bucătărie poate suplini o parte din scaune sau chiar colțarul de bucătărie. Totul depinde de modul în care ai bucătaria amenajată și de mărimea ei. În cazul în care ai o bucătărie mare, bancheta poate fi folosită pentru a amenaja o zonă unde poți bea cafeaua și citi ziarul dimineața, iar dacă este o bucătarie foarte mică, o bancheta și o măsuța mică este soluția pentru zona de servit masa.

bancheta bucatarie proiect la maison

Banchetă bucătărie – Proiect realizat de La Maison

Spațiul de sub scară oferă senzația de intimitate și loc protejat, așa că o banchetă pe care să te poți așeza cu o carte în brațe este o soluție foarte bună. Ai grijă însă la înalțime: locul de stat ar trebui să înceapă din punctul în care distanța dintre scară și pardoseală este suficientă astfel încât să nu dai cu capul când stai pe ea, adică aproximativ 130 cm.

bancheta sub scara proiect la maison

Banchetă amenajată sub scară – Proiect La Maison

O banchetă în living te poate ajuta să creezi o zona intima. Zona principală din living va rămâne zona canapelei, însă o banchetă așezată într-un colț, poate chiar lângă geam sau biblioteca va aduce o notă de intimitate și eleganță în living. Dacă deții un șemineu, amplasează lângă acesta o banchetă și spatiul va căpăta un aspect călduros și confortabil. Așează peste banchetă un pled, pentru o notă de confort.

bancheta la maison sursa inspiratie

Banchete amenajate la geam – Sursa Pinterest

Un alt motiv pentru care trebuie să îți achiziționezi o banchetă este faptul că aceasta poate constitui un loc suplimentar de depozitare. Dacă nu vrei ca obiectele să fie amplasate la vedere, alege o bancheta cu ladă. Este extrem de utilă în camera copiilor, putând să o folosești pentru depozitarea jucăriilor.

Bancheta camera copilului proiect la maison

Banchetă amenajată în camera copilului – Proiect La Maison

Un glaf interior ieşit mult în afară, care acoperă caloriferul, poate reprezenta o barieră pentru curenţii de aer cald, care trebuie lăsaţi să circule. Pentru a evita apariţia condensului, implicit a mucegaiului, realizaţi câteva fante sau perforaţii în suprafaţa orizontală a glafului. Acestea vor permite aerului cald să ajungă peste tot, exact ca în fotografia de mai sus.

Dacă te-am inspirat să-ți amenajezi în casa ta o banchetă, te așteptăm la noi în showroom, în Bd. Dacia, nr. 73, București. Iar pentru mai multe detalii poți accesa și site-ul nostru www.lamaison.ro sau ne poți suna la numărul +40.723.393793.

Banchetă

COMMENTS ARE OFF THIS POST