Biblioteca, locul unde te incarci de frumos si de liniste

februarie 5

Sunt multe motive pentru care în aceasta perioada a anului, poate mai mult ca oricand preferam sa ne petrecem timpul liber in compania unei carti bune, a unui ceai aburind sau a unui pahar de vin.
biblioteca-pe-masuraPentru ca toate acestea sa aiba o savoare speciala,  este nevoie ca si ambientul in care ne bucuram de aceste momente de relaxare sa potenteze sentimentul de bine, de dobandire a linistii interioare. Si pentru ca nu toate drumurile duc la Roma, de aceasta data lasa-te purtat catre biblioteca.

colectii-grange

Nu asocia imaginea bibliotecii cu biroul de lucru!
Este adevarat ca din lipsa unui spatiu generos sau a unei compartimentari interioare mai putin judicios trasate, multe dintre locuintele noastre nu beneficiaza de o incapere speciala, careia sa-i atribuim nobilul statut de biblioteca.

proiect-cernica-living

Din varii motive suntem tentati ori nevoiti sa amenajam coltul de lectura si de relaxare in camera de lucru sau in living.

birou-cu-biblioteca-lamaiso

proiect-biblioteca-brasov

Pentru a crea un spatiu informal, care prin compozitia sa degajata sa te inspire sa petreci cat mai multe clipe placute aici, inconjoara-te de obiecte cu design simplu, dar elegant, a caror prestanta sa reiasa din rafinamentul detaliilor si din calitatea materialelor din care sunt realizate.

biblioteca-lamaison-2

biblioteca-la-maison

Si pentru ca biblioteca este epicentrul acestui univers, alege acele modele care sa-ti ofere nu doar placerea vizuala, ci si confortul dupa care tanjim in fiecare clipa. Exista modele care prin design si compozitie raspund unor cerinte particulare:
Bibliotecile care sunt prevazute cu scari mobile cochete sunt destinate incaperilor inalte, spatioase, detinute de colectionarii de carti vechi.

biblioteca-proiect-lamaison

biblioteca-lamaison

Bibliotecile cu usi din sticla le fac cu ochiul celor care detin carti pretioase, care trebuie protejate de praf ori lumina puternica.

biblioteci-usi-sticla-lamai

Bibliotecile componibile, cu etajere ascunse sunt ideale in decorurile contemporane unde miza cea mare o reprezinta eficientizarea spatiului. O astfel de biblioteca poate intruni mai multe functiuni, intr-un singur corp de mobilier: cea de biblioteca, de bar si de suport TV.

showroom-la-maison

biblioteca-modelara-Grange

Pune punctul pe I cu accesoriile adecvate!
Pentru ca decorul sa capete consistenta si tu sa te simti in largul tau si nu ca intr-un showroom de mobilier stilat, pigmenteaza cu mici obiecte decorative sau uzuale, care sa-ti bucure privirea prin jovialitatea lor. Alege piese reprezentative intr-o biblioteca, precum ar fi lupele stilizate, veiozele fel de fel, globurile pamantesti artistic decorate si nu uita si de taburetii pentru picioare, care sa fie in set cu fotoliile ergonomice. Astfel, orele petrecute aici vor fi si odihnitoare si pline de experiente beletristice de neuitat.

proeict-lamaison-bibliotecaE nevoie de caldura si atmosfera intima, pentru ca atentia sa nu-ti fie furata de zumzetul existential din jur. Si ce ar putea fi mai la indemana decat o draperie de catifea, care sa te fereasca de lumina puternica si sa-ti asigure intimitatea de care ai nevoie. Pentru ca totul sa fie in deplina armonie, o patura coordonata cromatic cu draperia sau o perna decorativa numai buna de pus la spate si aleasa dupa aceleasi criterii cromatice, vor completa perfect intregul ambient.

COMMENTS ARE OFF THIS POST