Canapeaua – elementul central al unui living

septembrie 6

Canapeaua reprezinta unul dintre cele mai populare obiecte de mobilier si este elementul central al unui living. O canapea este o investitie importanta si pentru ca o facem destul de rar, sau cel putin asa se.intampla de obicei, trebuie sa ne asiguram ca achizitionam modelul perfect, care ne va placea si ne va incanta cat mai multi ani.

Alegerea canapelei potrivite pentru living poate fi destul de dificila, deoarece exista o serie intreaga de factori de care trebuie sa tinem cont atunci cand suntem hotarati sa achizitionam una. Mai jos vom incerca sa va prezentam cateva criterii:

Dimensiune

In primul rand trebuie sa masori foarte bine locul in care vei pune canapeaua, deoarece au fost cazuri in care piesa de mobilier achizitionata nu se incadra perfect in locul destinat acesteia. Asadar nu porni in cautarea unei canapele inainte sa stii exact dimensiunile pe care le doresti,.deoarece s‐ar putea sa gasesti modele perfecte din toate punctele de vedere, dar sa fie prea mari.

Nu uita sa iei in considerare si numarul de persoane care o vor folosi. Spre exemplu, o familie mare, care isi petrece timpul liber la un film in sufragerie, va avea nevoie de o canapea pe masura.

Forma

Forma canapelei ar trebui decisa in functie de stilul de amenajare, de dimensiunea camerei in care urmeaza sa fie amplasata,.dar si de pozitia pe care o va ocupa in interiorul incaperii. Pentru apartamentele open-space cea mai buna alternativa este un coltar in forma de “L”. Este o metoda buna de a delimita livingul de bucatarie. O canapea rotunda este pefecta pentru camera in care aduni prietenii pentru a vedea un film sau a juca jocuri. O alternativa la acest model poate fi un set de canapele mai mici ce pot fi puse fata in fata; eventual cu o masuta de cafea intre ele.

Tapiterie

Tapiteria canapelei este foarte importanta, dar nu te arunca sa cumperi o canapea doar pentru ca iti place cum arata stofa din care este realizata. Daca vrei sa te asiguri ca modelul ales va arata la fel de bine si dupa o lunga perioada de timp, asigura-te ca tapiteria este confectionata din tesatura de calitate, usor de curatat. Orienteaza‐te spre fibre sintetice deoarece sunt mai rezistente si vor trece cu brio prin multiple curatari. In plus, materialele sintetice rezista mai bine in cazul in care versi ceva pe canapea, deoarece nu sunt la fel de absorbante precum cele din fibre naturale.

Calitatea

In general canapelele trainice si de buna calitate sunt grele si solide. Mai mult decat atat, o canapea de buna calitate nu se clatina pe scheletul sau atunci cand este transportata. Daca vrei o canapea rezistenta, cauta una robusta. Nu iti recomandam o canapea cu schelet metalic sau din plastic,.acestea au o durata de viata mai mica si vor trebui inlocuite in 2‐3 ani de la cumparare.

Culoare

Trendurile vin si pleaca la fel de repede, asa ca in alegerea culorilor nu ar trebui sa tii neaparat cont de ele. Cel mai bine este sa gandesti in termeni practici. Culorile neutre sunt cele mai putin pretentioase. Este usor sa decorezi livingul in jurul lor si este la fel de usor sa schimbi stilul in care decorezi camera dupa ce te plictisesti de modul in care arata. Culorile neutre sunt bej, gri si crem. Canapelele gri sunt cameleonice, se potrivesc oricarui stil, sunt usor de intretinut si creeaza atat senzatia de confort, cat si de eleganta. Indiferent, insa, ce culoare alegi, priveste canapeaua din punctul de vedere al schemei de culori. Daca vei imprastia prin camera aceeasi culoare prin intermediul altor accesorii,.vei crea o culoare dominanta care va reflecta personalitatea ta si va genera o anumita stare de spirit.

Spatarul canapelei

Un element care contribuie la confortul unei canapele este spatarul acesteia. Asistam in prezent la o adevarata tendinta in ceea ce priveste modelele de canapele cu spatare joase care,.desi arata bine, nu sunt tocmai confortabile, mai ales daca obisnuiesti sa petrecei mult timp asezat in fata televizorului. Alege, in schimb, una cu un spatar inalt, eventual dublat cu perne moi,.care sa iti permita sa ai o pozitie cat mai corecta.

Sezutul canapelei

Sezutul canapelei este si el la fel de important ca si spatarul. Tine cont insa ca sezutul sa nu fie foarte moale, dar nici prea rigid; el trebuie sa fie confortabil. Este important sa testezi canapeaua inainte sa o cumperi, sa te asezi pe ea,.sa‐i simti rigitatea si materialul si sa alegi atent. Sezutul poate fi cu arcuri, perne sau cu burete. De indata ce sezutul se deformeaza, canapeaua ar trebui schimbata, deoarece nu ofera o pozitie confortabila si sanatoasa corpului tau.

Modele de canapele sunt nenumarate, tu trebuie doar sa te decizi cum iti doresti sa arate. Asadar, te asteptam in showroom-ul nostru (Bd Dacia, Nr 73; Sector 2, București) cu o multime de idei de amenajare pentru inspiratie!

Canapeaua

COMMENTS ARE OFF THIS POST