Cand detaliile fac diferenta!

iulie 28

Ai auzit de multe ori vorbindu-se despre importanta detaliilor, aspect valabil in orice punct al existentei noastre. Se bate moneda continuu pe aceasta tema si credem ca nu este doar un moft la moda sa acorzi atentia cuvenita detaliilor, ci o atitudine corecta fata de ce te inconjoara si fata de tine insuti. Caci cu ajutorul detaliilor iti conturezi si reliefezi personalitatea si oferi o imagine cat mai completa asupra ta si asupra exigentelor tale estetice si emotionale.

Harlequin_2016_Callista

Cat de importante sunt detaliile intr-un decor?

Cuvantul cel mai potrivit ar fi: Imens, deoarece detaliile sunt responsabile atat de crearea unei stari de bine si de confort, dar pot, in egala masura, sa transforme un interior de la unul banal, la unul care sa te seduca iremediabil. Este foarte important ca detaliile decorative sa poata fi schimbate si adaptate momentului, in sensul in care sa-ti ofere o perspectiva noua asupra propriului camin fara sa fii nevoit sa investesti mult timp ori sume fabuloase. Astfel, la schimbarile de anotimp, sau cu ocazia unor sarbatori importante pentru sufletul tau ori pe gustul familiei, casa ta va arata altfel, te va bucura prin prospetimea elementelor decorative.

Cum scoti in evidenta detaliile?

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa stabilesti contextul. Un ambient echilibrat creionat va fi mult mai interesant, caci neaglomerand vizual incaperea vei avea mai multi sorti de izbanda pentru a scoate in evidenta grupaje artistice ori coordonarea cromatica si stilistica a elementelor.

designers_guild

Atentie insa sa nu cazi in plasa rigurozitatii excesive, care face de multe ori ca locuintele sa arate ca niste show-room-uri de mobila in miniatura. Fii creativ si scoate in evidenta personaltatea proprie prin fiecare lucru pe care il folosesti in amenajare. Nu-ti fie teama de esecuri estetice, doar cele tehnice nu pot fi remediate uneori, cele estetice pot fi adaptate sau inlaturate in cazul unei nereusite.

mobilier grange

Un decor armonios inseamna o viata frumoasa acasa!

Cat de placut este sa-ti incepi ziua si sa o inchei spunand ca nu exista loc mai frumos in lume ca acasa!? Caminul este locul unde te incarci de energie pozitiva, locul unde te rasfeti si te relaxezi cu adevarat, locul in care iti arati iubirea neconditionata pentru intreaga familie. Dar pentru ca toate acestea sa fie cat mai naturale si sa se releve in orisice moment, decorul caminului tau trebuie sa te dispuna si sa te ghideze in acest sens.

designers_guild_accesorii

Iata cateva reguli, care odata adoptate in amenajare, nu vor da gres, iar tu si familia ta veti fi mereu cu zambetul pe buze:

1. Foloseste culori luminoase, iar daca iti plac contrastele, opteaza pentru tonuri mai tari doar ca mici accente deco.

Thibault_Bonaire_300

2. Armonizeaza cromatic si stilistic diverse elemente din incapere. De exemplu alege acelasi pattern pentru tapet si abajurul veiozelor sau pentru draperie si tapiteria fotoliului.

Harlequin_Callista

3. Realizeaza mici frupaje artistice, pe care sa le plasezi in cele mai diverse locuri, de la pervazul ferestrei, frontonul semineului si pana la comode ori noptiere. Foloseste in acest sens mici vaze din registre diferite, dar care sa aibe ca filon comun textura sau culoarea.

Thibault_Barrier

Vezi cat de simplu este sa zambesti, iar sufletul sa se incarce de bucurie!

COMMENTS ARE OFF THIS POST