Ce draperii alegi pentru decorarea geamurilor?

iulie 28

Decorarea geamurilor cu draperii la prima vedere pare un lucru simplu, dar de cele mai multe ori provoacă bătăi de cap. Fie că este vorba despre o draperie elegantă, din materiale rafinate si luxoase, sau este vorba doar despre un décor simplu si vesel, fiecare fereastră are nevoie să fie îmbrăcată în draperia care i se potrivește cel mai bine. Îmbrăcarea geamurilor cu draperii oferă interiorului un decor confortabil și o atmosferă caldă.

Avantajele pe care ni le oferă draperiile sunt nelimitate. În funcție de culoarea sau tipul de draperie pe care îl alegem, efectul asupra stării noastre de spirit poate diferi. De exemplu, draperiile colorate ne fac să ne simțim plini de viață și fericiti; în timp ce draperiile închise la culoare, ne oferă o ambianță mai confortabilă. Atunci când alegi culoarea draperiilor ține cont de gama de culori existente deja în încăpere; atât a pereților, cât și cele ale mobilei, covorului și a decorațiunilor, cum sunt pernele și tabureții.

Rolul principal al draperiilor este de a nu lăsa lumina să intre în casă, folosindu-se în mod special pentru dormitor și camera copiilor (unde lumina soarelui este deranjantă dimineaţa). În aceste camere se utilizează, în general, materiale opace pentru a oferi mai multă intimitate și siguranță. Pentru celelalte camere din casă sunt folosite cu rol pur decorativ; în spaţii ca living, dinning sau birou sunt de obicei poziţionate pentru a încadra fereastra, dar nu sunt trase aproape niciodată.

Deși nu există o regulă scrisă cu privire la ce amploare ar trebui să aibă o draperie, trebuie totuși să te asiguri că aceasta este suficient de bogată pentru a acoperi fereastra atunci când este trasă. De obicei, coeficientul de încrețire al draperiei se calculează ca fiind de două ori, până la de două ori și jumătate, din lățimea ferestrei. Dacă nu intenționezi să inchizi draperiile și dorești să le utilizezi doar de decor, poți pune două fâșii de draperie, deoparte și de alta, independent de lățimea ferestrei.

În ceea ce privește textura draperiei, poti alege dintr-o gamă de materiale: mătase, catifea, bumbac sau chiar in. Tot ceea ce trebuie să faci atunci când faci alegerea este să ții cont de starea de spirit ce vrei să o oferi camerei:

  • Dacă îți dorești un stil formal și elegant, alegerea potrivită este mătasea grea sau catifeaua,;deoarece acestea sunt un bun izolator al luminii și al zgomotului.
  • Pentru un stil casual, alege materiale cu textura în relief sau cu aspect sifonat sau creponat.
  • Iar dacă dorești să creezi o atmosfera clară și curată, bumbacul, țesăturile în amestec sau inul sunt opțiunea potrivită.

Pentru a stabili lungimea draperiilor trebuie să te hotărăști dacă îți dorești să fie cu sprijin pe podea sau nu.

Pentru a oferi un stil clasic încăperii alege ca draperia să atingă ușor podeaua sau la doar 1 cm distanță. În cazul draperiilor scurte, acestea acoperă doar partea de sus a ferestrei;și se utilizează, de obicei, în locuri cum ar fi bucătăria, baia și zone în care draperiile lungi nu sunt practice.

În ultima perioadă se poartă foarte mult draperiile cu sprijin pe pardoseala, de 3 – 5 cm și sunt foarte elegante. Dacă pardoselile sunt inegale sau doriți să nu vă faceți griji cu precizia la măsurare, acest stil este mai permisiv.

Pentru o atmosferă romantică în încăpere, o lungime de 10 – 15cm din țesătura draperiei sprijinită pe podea este alegerea potrivită. Singura problemă este legată de întreținerea acesteia,;deoarece trebuie să fii foarte atent când dai cu aspiratorul sau dacă ai pisică.

Și ca un ultim sfat, vă îndemnăm ca din bucățile de material rămase de la confecționarea draperiei, să confectionați diverse accesorii care să completeze amenajarea interioara a spațiului respectiv, cum ar fi pernuțe decorative, pernuțe pentru șezut, cutii decorative, etc..

Modele de draperii sunt nenumărate, tu trebuie doar să te decizi cum îți dorești să arate. Așadar, te asteptăm în showroom-ul nostru (Bd Dacia, Nr 73; Sector 2, București) cu o mulțime de idei de amenajare pentru inspirație!

Draperii

COMMENTS ARE OFF THIS POST