Cele 4 secrete ale stilului industrial

aprilie 7

Stilul industrial reprezinta o viziune avangardista si deopotriva nonconformista asupra abordarii unui interior. Stilul industrial intriga prin fatetele sale diferite, in sensul ca unora acest stil le poate parea rece, altora sobru si masculin, unii il considera ofertant si versatil, iar altii interesant si contemporan.

stil-industrial-1                         Sursa: Pinterest

In oricare dintre aceste categorii te regasesti, si iti doresti un camin eminamente masculin, sau doar sa punctezi anumite zone in acest stil, iata pe ce elemente trebuie sa mizezi:

1. Stabileste un fundal cat mai uniform!
Cu totii stim ca ”Tonul face muzica!”. La fel se intampla si in amenajarile interioare, caci suprafata pe care creionezi decorul se comporta ca panza unui tablou: reusita compozitiei depinde de fiecare detaliu si implicit de fundal. Daca te-am convins de importanta acestuia, este si normal sa venim cu o serie de sugestii, care sa te conduca spre rezultatul optim.

dormitor-industrial-1                         Sursa: Pinterest

Facem un top al impactului vizual garantat, in cazul pardoselilor:

        • pe primul loc este vopseaua epoxidica – fie alegi una intr-o nuanta neutra si uniforma, fie alegi o textura spectaculoasa cu granule de cuart, cristale sau metal;
        • pe locul doi sunt dalele de sticla – fie prevezi inca din faza de proiect a casei o pardoseala transparenta, fie construiesti una ulterior. Aceasta permite si inserarea unui sistem de iluminat , pentru o scenografie de impact;
        • pe locul trei, la egalitate, se afla parchetul si dalele ceramice – in cazul lor textura si nuantele fac diferenta, caci poti integra la fel de bine un parchet din lemn masiv, intr-un interior industrial, daca ii conferi lemnului, prin tratare si lacuire, un aspect dur si actual.

bucatarii-stil-industrial                         Sursa: Pinterest

In ceea ce priveste peretii si plafonul, sunt recomandate tencuielile decorative pe baza de ciment sau pentru cei mai putin familiarizati cu interioarele austere, vopselele lavabila intr-o nuanta uniforma. Variatiunile de griuri sunt cele mai apreciate in acest sens.

metal                         Sursa: Pinterest

2. Ce mobilier se potriveste intr-un interior industrial?
Piesele cu linii simple, cu un design de factura scandinava se potrivesc foarte bine intr-un astfel de context. Metalul cat mai brut finisat, dar si lemnul invechit vor fi un tandem de succes pentru astfel de interioare. Mergi pe tot ce inseamna materiale reci si actuale: piatra, stiplex, corian, otel, sticla; iar din punct de vedere al designului, alege acel mobilier care te duce cu gandul catre dotarile fabricilor sau al micilor ateliere.

mobilier-mis-en-demeure                            Mis En Demeure

mob-metal                           Mis En Demeure

3. Pune totul in lumina adecvata!
Cu cat corpurile de iluminat au linii mai simple, cu atat sunt mai potrivite aici. Pentru a da o nota dezinvolta interiorului, iti sugeram sa folosesti corpuri de iluminat din colectii dispersate, dar care sa aibe un filon stilistic sau cromatic comun. Nu este nevoie de lumina in exces, caci jocul de umbre si reflexii difuze va accentua atmosfera speciala data de o amenajare industriala.

dcw-stil-1                         Colectii DCW Editions

dcw-stil-2                         Colectii DCW Editions

4. Ce accesorii folosesti!
Din start iti spunem: neconventional! Adapteaza functional interiorului piese uzuale folosite in spatii industriale, cateva lazi metalice pot inlocui cu brio banalele mese de cafea, de exemplu; precum, la fel de bine, poti folosi in locul vazelor cutii metalice. Important este sa nu aglomerezi vizual spatiul, caci vei distorsiona ideea amenajarii.

colectii-cole-and-son                         Colectii Cole&Son

COMMENTS ARE OFF THIS POST