Copiii devin creativi daca sunt inconjurati de imprimeuri inspirate

octombrie 22

Din dragoste pentru cel mic avem tendinta, ca atunci cand ii amenajam camera sa facem excese cromatice sau grafice. Explicatia este pur umana, cu totii ne dorim ca cei mici sa fie mereu cu zambetul pe buze si de aceea incercam sa-i inconjuram cu imprimeuri haioase si cu nuante energizante. Exista riscul ca decorul sa devina incarcat, iar copilul sa se simta sufocat de atatea personaje diferite si de explozia de culori.

Care este solutia optima?

Decor
Pentru a evita o astfel de situatie, nu trebuie sa cazi in cealalta extrema si sa cauti cu orice pret serenitatea ambientului, excluzand din context culoarea sau formele atat de dragi copilului. Un decor epurat poate fi extrem de frumos si imbietor, dar pentru perioada copilariei nu este varianta cea mai ofertanta, deoarece copilul se va simti confortabil, dar nu-si va dezvolta imaginatia si deschiderea catre frumos.

Care este rolul imprimeurilor?

La prima vedere motivele grafice au marele merit de a inviora decorul. Dar ce ai zice daca in conturarea ambientului din camera micutului ai bifa doua reusite, la fel de importante: ai crea o camera frumoasa, dar, in egala masura, ai contribui la dezvoltarea intelectuala a celui mic.
Asadar, inconjoara-l pe micutul tau de pattern-uri cu mesaj, care sa-i insufle curiozitatea catre nou sau catre noi pasiuni, sa-i dezvolte creativitatea si imaginatia, sa-i ofere un cadru mai larg asupra perspectivelor.

Imprimeurile tematice nu au varsta

Lumea celor mici
Chiar daca mesajul imprimeurilor este unul formativ, nu exista riscul ca decorul sa fie unul sobru. Si norii de ploaie devin prezente joviale pe suprafata unei draperii, daca sunt conturati in nuante placute si sunt plasati pe un fundal luminos.
Decor Lumea celor mici
Iar un tapet brazdat de creioane colorate va fi un prieten vesel pentru copilul tau si il va convinge ca desenatul este o activitate foarte placuta si ca talentul se formeaza in timp.
Decor Lumea celor mici
Exemplele pot continua la nesfarsit, important este sa-ti cunosti bine copilul si sa stii inca de la varste fragede (2-3 anisori) de ce este atras si ce il intereseaza, astfel incat sa-i aduci in camera tesaturi si finisaje care sa-l inspire pana spre adolescenta.
Daca esti in cautarea unor tesaturi cu imprimeuri cu mesaje inteligente, este bine sa stii ca brandul Harlequin a lansat de curand o serie completa de tapete si tesaturi cu tematici interesante, pe care le gasesti la Harlequin – La Maison.
Guess Who - Lumea celor mici

COMMENTS ARE OFF THIS POST