Cum amenajezi azi o camera ca pe vremea bunicii?

august 1

E perioada vacantelor si a rememorarilor celor mai frumoase momente petrecute in concedii. Nu cred ca exista vreun om care sa nu fie nostalgic dupa clipele de libertate absoluta, din copilarie, cand se bucura cu adevarat de vacanta si cand totul era lipsit de griji. De cele mai multe ori aceste trairi si experiente savuroase sunt legate de casa bunicilor sau de casa de vacanta, sau de camera ta din copilarie.

Cum reinvii atmosfera tihnita de demult?
Thibaut_2_Squirrel_and_Hedgehog_FB_Main_G3_med
Chiar si intr-un apartament nou construit poti contura un decor idilic, care prin cel mai mic detaliu sa te trimita cu gandul la interioarele dezinvolt conturate, dar care iti ofereau caldura, liniste, relaxare si acea stare de bine dupa care tanjesti acum.

Indiferent de configuratia camerei este bine sa stabilesti din start un fundal cu patina. Alege pe cat posibil materiale si tonuri naturale. Podelele cat mai putin finisate, vopselele decorative in nuante prafuite sunt cele pe care le recomandam. Daca camera are inaltimi generoase poti interveni cu elemente arhitecturale aparente, dar care sa accentueze nota vintage a amenajarii. In acest sens barnele din lemn sunt solutia ideala, sunt extrem de aspectuoase si nu necesita un efort constructiv deosebit. In plus, poti interveni cu lambriuri din lemn. Atentie! Pentru a nu crea in camera o imagine eminamente rustica alege lambriuri vopsite in nuante pastelate sau in alb, pentru a atenua masivitatea lemnului. Iar daca alegi dale din materiale compozite, care sa imite fibra lemnului vei aduce si mai mult in actualitate interiorul, pastrand totusi trimiterile catre decorurile de altadata.

THIBAUT_3_Squirrel_and_Hedgehog_FB_Headboard_Mid_Detail_G3_med

Fa-ti bunica mandra de camera cu dichis!

THIBAUT_4_Wildwood_WP_Main_DPS_med

Fii creativ si nu te lasa incorsetat de o traiectorie exacta in conceperea ambientului. Mixul de texturi si de imprimeuri va da o aura joviala contextului. Asociaza tesaturi imprimate cu elemente din natura, cu unele cu geometrii simple, cu tenta rustica. Cele din natura pot fi din spectre diferite, de la cele cu figuri stilizate de animale si pana la plante de tot felul ori flori. In cazul celor cu imprimeu geometric este indicat sa folosesti tonuri fumee, pentru a domoli rigurozitatea liniilor trase. In plus tonurile pudrate se vor armoniza foarte bine cu textura patinata a mobilierului.

THIBAUT_5_Squirrel_and_Hedgehog_FB_Cushion_Detail_G3_med

Cum sa te bucuri de tot confortul?

Adu in camera doar piesele de mobilier strict necesare, pentru a nu incarca spatiul. Mizeaza pe piesele de mobilier multifunctionale si judicios compartimentate pentru a putea pastra in ordine toate obiectele necesare. Particularizeaza, pe cat posibil, fiecare piesa in parte cu o interventie personala.

thibaut_6_Squirrel_and_Hedgehog_FB_Headboard_Detail_G3_med

De exemplu, tapiteaza tablia patului cu tesatura preferata sau aseaza pe pat paturica din copilarie, in locul unui kilt nou.

In ceea ce priveste decoratiunile adu in prim plan cele ramase mostenire, pe care sa le grupezi in ansambluri cat mai joviale; dar adu in context si piese vintage atipice.

THIBAUT_7_Wildwood_WP_Detail_med

Astfel, vei reusi sa dai camerei tale un aspect care te va imbia cu parfumul copilariei si in care vei dori sa te refugiezi ori de cate ori iti este dor de momentele de liniste si de bucurie adevarate.

Sursa fotografii: Thibaut

COMMENTS ARE OFF THIS POST