Cum sa alegi cel mai bun frigider in bucataria ta

ianuarie 30

Atunci cand cumparam un frigider facem o investitie de lunga durata, asa ca e recomandat ca ea sa fie precedata de o documentare temeinica in prealabil, astfel incat sa fiti siguri ca veti alege frigiderul cel mai potrivit nevoilor voastre.

Bucatarie la comanda proiect la maison

Evolutia tehnologica a facut dintr-un astfel de aparat electrocasnic de maxima necesitate, un mijloc prin care sa putem sa ne imbunatatim chiar si stilul de viata sau regimul alimentar. Insa, atunci cand ne alegem frigiderul din casa, trebuie sa fim atenti la criteriile de baza, pentru ca, odata achizitionat, stim cu totii, frigiderul este un aparat electrocasnic de care trebuie sa ne folosim timp cat mai indelungat.

Iata mai jos o statistica a celor mai bune firme de frigidere:

modele combina frigorifica si frigidere

Asadar, daca esti in cautarea unui frigider potrivit, de la care sa obtii cat mai multe lucruri, iata cateva criterii dupa care sa te ghidezi atunci cand vrei sa achizitionezi un anumit model sau esti nehotarat intre mai multe tipuri:

  • Clasa de eficienta energetica

Orice aparat frigorific primeste notatii de la A pana la D pentru clasele de eficienta energetica in care se incadreaza, in functie de rezultatele oferite, cat mai performante, dar cu un consum cat mai redus de curent electric. A este clasa cea mai inalta, pentru aparatele cu cel mai mic consum, in timp ce D reprezinta aparatele cu cel mai ridicat consum energetic.

eticheta energetica model nou aparate electrocasnice

Astazi, nu se intalnesc pe piata decat aparate electrocasnice cu clasa A, A+, A++, A+++, B sau C. Frigiderele cu sistem de dezghetare No Frost insa consuma putin mai mult decat un frigider standard. De aceea, un frigider de tip No Frost are, in cele mai multe cazuri, clasa B. Asta nu inseamna insa ca nu este eficient.

Consumul unui frigider variaza si in functie de cativa factori precum cantitatea de alimente de racit, volum si marime, numar de compresoare, temperatura interioara sau temperatura ambientala etc.

proiect la maison frigider vin

  • Tehnologia de racire si congelare

a. Sistemul de racire statica se realizeaza prin peretele din spate al frigiderului. La intervale stabilite de timp frigiderul se dezgheata automat iar apa adunata se scurge printr-un orificiu special ajungand pe o tava deasupra compresorului unde se va evapora. Partea de congelator trebuie dezghetata manual odata la cateva luni.

b. Racirea de tip No Frost se realizeaza prin miscarea curentilor de aer rece si uscat, astfel incat nu se produce gheata nici in frigider, nici in congelator. Scapi astfel de dezghetarea manuala periodica a frigiderului.

bucatarie proiect la cornue la maison

  • Volumul interior, dimensiunile exterioare si elementele de depozitare

Dimensiunile exterioare ale frigiderului sau combinei iti  limiteaza alegerea unui model in functie de spatiul disponibil in locul unde il vei amplasa. Printre criteriile de alegere a frigiderului cel mai bun pentru nevoile familiei este volumul sau interior si modul cum este compartimentat, daca rafturile sunt reglabile, pentru a avea spatiul necesar pentru toate alimentele pe care le pastrezi in frigider.

  • Frigider cu o usa sau cu 2 usi

Frigiderul standard, cel cu o usa, este potrivit celor care nu consuma decat alimente proaspete, care nu prea gatesc si care doar au nevoie sa isi mentina alimentele fresh pana in momentul consumarii.

Frigiderele cu 2 usi sunt, practic, foarte apropiate de o combina frigorifica. Congelatorul este pozitionat in partea de sus sau jos si prezinta un singur compartiment. Se recomanda celor care consuma destul de rar produse congelate.

Detaliu bucatarie proiect la maison frigider vin

  • Frigider cu usi reversibile

Asta inseamna ca poti alege tu partea spre care sa se deschida usa, in functie de spatiul si peretii din zona in care intentionezi sa amplasezi frigiderul. Acest lucru face aparatul mult mai ergonomic. In ultima perioada, majoritatea aparatelor frigorifice dispun de usi reversibile.

In momentul achizitei trebuie sa tineti seama si daca doriti un frigider incorporabil sau unul standard. Frigiderul incorporabil este proiectat sa se potriveasca perfect in mobilierul de bucatarie, deoarece sunt concepute incat sa se poata monta pe ele panouri de mascare din acelasi material ca si restul mobilierului.

Detaliu frigider incorporabil proiect la maison

Foarte indicat atunci cand doriti sa achizitionati un astfel de aparat electrocasnic este mobila de bucatarie. Fie ca este un frigider incorporabil, fie ca este unul standard, acesta va trebui sa se incadreze in mobilier. Mobila la comanda poate fi solutia salvatoare, ca si in fotografia de mai sus.

In prezent, frigiderele marca Liebherr sunt printre cele mai bune de pe piata, prin ele se intelege tehnologie ultraperformanta, siguranta maxima si o gama variata de modele. Intreaga gama de electrocasnice Liebherr este recunoscuta pentru conceptul inovator, designul modern si solutiile bine planificate pentru o utilizare cat mai usoara. Compania produce frigidere separate si combine frigorifice, frigidere de capacitate mica, congelatoare, frigidere pentru pastrarea alimentelor si bauturilor, racitoare pentru vinuri si vitrine pentru vinuri cu dispozitiv de reglare a temperaturii.

detalii bucatarie proiect la maison frigider vin

In cazul in care sunteti un colectionar de sticle de vin depozitarea lui poate fi o problema, mai ales acasa, pentru ca frigiderele traditionale nu sunt proiectate pentru acest scop. Solutia inovatoare este frigiderul de vinuri, deoarece este un articol practic si estetic pentru depozitarea si pastrarea vinurilor. Frigiderele de vinuri cuprind atat modele pentru uz personal, pentru o colectie mai mica de vinuri, cat si modele profesionale pentru colectii mai mari de vinuri.

Dintre toate electrocasnicele pe care le avem prin casa, cu siguranta frigiderul este unul dintre cele mai folosite obiecte, de aceea trebuie ales cu grija in functie de nevoile personale.

Fotografii: Proiecte La Maison.

COMMENTS ARE OFF THIS POST