Cum poti folosi Ultra violet la decorarea casei

ianuarie 22

Institutul Pantone a anuntat la finele anului trecut culoarea anului 2018: Ultra Violet. Fiind o nuanta provocatoare in mod dramatic, dar, in acelasi timp, meditativa, Ultra Violet inseamna originalitate, ingenuitate si un stil de gandire indreptat catre viitor, vizionar. Timp de secole, culoarea violet a fost asociata cu regi, nobili, spiritualitate, putere si chiar magie.

Violetul este obtinut din senzualul si vulcanicul rosu combinat cu relaxantul albastru. Deci, doua culori primare, una calda si alta rece. In functie de cat rosu sau cat albastru contine, violetul poate inclina mult inspre visiniu, respectiv catre indigo. In tonalitatile sale pastelate, te duce cu gandul la cerul mov al amurgului,.dar si la campurile de lavanda ori tufele de liliac.

pantone culoarea anului 2018 la maison ultra violet

Ulta Violet – culoarea anului de la Pantone

Cu ce se asorteaza culoarea violet?

Considerata a fi o culoare greu de asortat, mai ales in variantele cele mai inchise,.violetul poate fi folosit in decorul oricarei incaperi din casa, cu conditia ca acesta sa fie diluat cu alte nuante. Cea mai comuna, simpla si sigura modalitate de asortare este asocierea cu non-culorile alb, negru, gri sau chiar argintiu. Dilema insa intervine in situatiile in care se doreste asortarea violetului cu alte culori: rosu, maro, roz, galben, verde, albastru.

paleta cromatica asortare ultra violet la maison

Culori ce se asorteaza cu Ultra Violet

Daca vorbim despre violetul intens, intunecat, acesta poate fi asortat cu usurinta nuantelor deschise de maron, precum sunt crem sau bej, dar si cu nuante de maro cu tenta aurie.

Violetul, in special cel deschis, denumit si lila, poate fi asociat cu nuante aprinse ale culorii rosii. Poti estompa putin din severitatea violetului, indulcindu-l cu cateva accente roz, alegand o nuanta mai calda si mai domolita cum este nuanta zmeurei, de pilda.

paleta cromatica asortare ultra violet 2018 la maison

Culori ce se asorteaza cu Ultra Violet

Violetul armonizeaza excelent cu galbenul, formand un contrast puternic, potrivit mai ales in amenajarile in stil retro sau in formarea decorurilor moderne. Nuanta cea mai potrivita de galben pentru asocierea cu violet este galbenul intens.

Violetul se asorteaza de minune cu toate nuantele de albastru cu tenta gri, formand impreuna decoruri frumoase, elegante, dar si sobre. O combinatie deosebit de rafinata si eleganta se obtine prin asocierea nuantelor de violet cu verdele smarald, o culoare plina si bogata.

paleta cromatica asortare ultra violet 2018 la maison

Culori ce se asorteaza cu Ultra Violet

Cum poti folosi Ultra violet la decorarea casei

In functie de preferintele tale, poti folosi aceasta culoare sub forma finisajelor, pe suprafete ample, cum sunt peretii, pardoseala si chiar tavanul; fie sub forma accentelor cromatice, aceasta abordare fiind ideala mai ales pentru inviorarea unor decoruri neutre. Un perete din dining sau din dormitor in culoarea anului este, de asemenea, o optiune la care te poti gandi. Intr-adevar este o pata de culoare ce poate avea un impact puternic vizual, iar daca este o camera mica si prea incarcata, atunci nu este intotdeauna recomandat. Dar, daca spatiul iti permite indrazneste sa aduci putin mai multa culoare in casa ta.

tapet zoffany culoarea naului 2018 ultra violet

Tapet Zoffany

Probabil cele mai la indemana accesorii pe care le puteti modifica intr-o incapere sunt perdelele si draperiile. Aici, paleta este bogata, gasiti perdele violet simple sau in dungi, draperii violet cu flori sau cu modele ornamentale, menite sa va imbrace in mod placut si colorat camera. Mai jos puteti observa o draperie mov, ce am folosit-o intr-un proiect realizat de noi. Am realizat si pernute in ton cu draperia, iar tablia patului a fost tapitata tot intr-o nuanta de mov.

Proiect La Maison – tapet, draperie, tablie de pat si pernute in culoarea violet

Le puteti asorta si cu cateva perne decorative in aceleasi nuante, sau daca indrazniti mai mult va puteti tapita scaunul, fototoliu sau canapeaua preferata cu material textile violet. Daca doriti sa adaugati si o textura placuta incaperii, puteti alege catifeaua sau un alt material natural, in, bumbac. De pilda, intr-un living in care predomina nuantele deschise, un fotoliu violet va deveni punctul de atractie al spatiului.

canapea grange la maison culoarea ultra violet

Mobilier Grange – canapea si masuta in culoarea violet

O canapea trebuie sa fie o pata de culoare, altfel daca totul este simplist incaperea va deveni una monotona. O canapea este piesa de mobilier ce iti poate scoate din banal camera in care este pusa; iar daca mai este si tapitata intr-o culoare puternica, atunci cu siguranta reprezinta alegerea ideala. Canapeaua mov poate sta intr-o zona de living alaturi de alte perne colorate si pline de viata. De asemenea, un pat tapitat in culoarea anului va face senzatie in dormitorul tau.

mobilier la comanda proiect design apartament unirii

Proiect La Maison – Tablie pat tapitata in culoarea mov

Ce ai spune de un covor colorat intr-o camera simpla? Fie ca il alegi pentru dormitor, ori living, un covor mov intotdeauna va atrage atentia si va deveni punctul de atractie al camerei. Deci, cu un covor mov nu mai ai nevoie de un alt obiect care sa fie in centrul atentiei.

mobilier grange culoarea 2018 ultra violet la maison

Mobilier Grange – Masuta si comoda violet

O masuta pe care sa iti pui accesoriile ai nevoie intotdeauna intr-o casa asa ca.renunta la clasica masa simpla si alba si alege o masa mov care sa iti puna in evidenta incaperea. Fie ca este o masa mica doar pentru accesorii, fie ca alegi ca masa mare a familiei sa fie mov, cu siguranta nu vei da gres cu acest element.

Pe scurt, chiar ai de unde alege!

ultra violet

COMMENTS ARE OFF THIS POST