Idei de amenjare pentru masa de Paște!

martie 28

Învierea Domnului este una dintre cele mai importante și mai frumoase sărbători ale creștinătății. Dincolo de semnificația religioasă a sărbătorii Pascale, trebuie să recunoaștem că mulți dintre noi așteptăm această zi cu nerăbdare pentru bucuria adusă de reunirea familiei în jurul mesei festive.

masa de paste sarbatoare la maison romania

Amenajare masă de Paște

Masa de Paște trebuie să fie veselă și să emane un aer de sărbătoare, dar în același timp să aibă eleganță. Probabil te gândești că pentru a impresiona invitații ai nevoie de niște obiecte decorative scumpe. Nu te ingrijora, deoarece poți să creezi o atmosferă specială cu câteva ornamente la îndemâna oricui, dar în același timp originale. Pe lângă ouăle roșii, pe lângâ preparatele delicioase, vă invităm să încercați să realizați și astfel de ornamente frumoase.

masa decorata pentru Pasti

Masă decorată pentru Paște

Aranjarea și decorarea unei mese festive presupune achiziționarea textilelor, vaselor și accesoriilor potrivite. Dacă vrei să-ți bucuri invitații de o masă frumos aranjată, asigură-te că în prima zi de Paști vei avea pregătite o față de masă călcată, câteva șervete asortate și un număr suficient de farfurii, pahare și tacâmuri. Cu cât sunt farfuriile mai colorate, cu atât decorul va fi mai spectaculos. Prin urmare tot ceea ce este înflorat aduce un plus de design.

Aranjamente pentru masa de Paște la maison

Idei aranjamente pentru masa de Paște

Probabil că ouăle roșii – simbolul sărbătorii Învierii Domnului – sunt principalul element al mesei de Paști. De aceea ai putea să le introduci și în micile aranjamente decorative ale mesei festive. Un coșulet împletit plin cu ouă roșii sau chiar divers colorate poate fi suficient pentru înveselirea și înfrumusețarea mesei. Dacă însă vrei ceva mai complex, creează unul, două sau mai multe mici aranjamente florale în compoziția cărora să folosești și câteva ouă vopsite. Poți anima atmosfera de Paște cu ajutorul unor vaze inedite, în care să așezi lalele, narcise sau alte flori de primăvară, iar la baza lor să pui câteva ouă viu colorate, pictate manual.

Vază ornamentală pentru masa de Paște

Modele vază ornamentală pentru masa de Paște

Dacă masa pe care trebuie să o aranjezi este mică și nu-ți permite folosirea unui aranjament amplu, confecționează unul mic, folosind boboci de floare și ouă de prepeliță colorate sau chiar bombonele colorate.

ornamente masa de paste la maison

Ornamente pentru masa de Paște

Din simple bucăți de ziare sau bucăți de hârtie coloată, puteți să realizați astfel de iepurași simpatici. Aceștia pot fi agățați de perdea sau pot fi parte din ornamentele pentru masa de Paște. Lăsați-vă imaginația să zburde și alegeți hârtie cât mai frumos colorată, astfel efectul va fi pe măsură!

Ornamente pentru masa de Paște

Ornamente pentru masa de Paște

Ornamente pentru masa de Paște

Ornamente pentru masa de Paște

Iar dacă vrei ceva haios, simplu și totuși specific acestei sărbători, împăturește șervețele din pânză în forma unui cap de iepuraș, iar apoi așează câte unul în farfuria fiecărui invitat la masă. Cu siguranță efortul nu va trece neobservat și va aduce cel puțin un zâmbet pe fețele celor dragi.

oua paste la maison amenjare masa

Idei pentru masa de Paște

Cum împăturești un servețel in formă de iepuraș

Cum împăturești un servețel in formă de iepuraș

Din cutiile de metal se pot face atât de multe ornamente creative și simpatice. Putem să refolosim cutiile de metal și să le transformăm în suporturi pentru lumânări, suporturi pentru creioane și pixuri, sau chiar în ghivece. Aici însă nu vorbim despre orice fel de ghivece, ci despre acelea ce seamănă cu iepurași simpatici.

Idei aranjament pentru masa de Paște

Idei aranjament pentru masa de Paște

Friptura de miel, drobul, cozonacul, pasca și alte bucate tradiționale specifice acestei sărbători ne umplu casele de arome.îmbietoare și de la mic la mare, așteptăm cu nerăbdare momentul în care ne vom așeza în jurul mesei.și vom ciocni ouă roșii urându-ne „Hristos a Înviat!”. Și pentru că mai sunt doar câteva zile până la Învierea Domnului,  sperăm că îți vor fi de folos ideile ce ți le-am prezentat.

Sărbători fericite vă dorim!

Sursa fotografiilor: Pinterest

masa de Paște

COMMENTS ARE OFF THIS POST