Idei pentru amenajarea unei camere de printesa!

mai 18

Amenajarea unei camere pentru copii este o provocare pentru un arhitect de interior – ea deschide o lume intreaga de posibilitati, chiar si pentru spatiile mici. Pentru orice copil camera lui este un univers magic si este firesc ca acesta sa-si doreasca o amenajare care sa transpuna in realitate lumea de basm pe care si-o imagineaza. Baieteii se viseaza de obicei supereroi, iar fetitele… oare exista vreuna care sa nu-si doreasca sa fie printesa?

Chiar daca nu iti poti transforma fetita intr-o printesa, poti face tot posibilul in a o aduce cat mai aproape de visul ei. Si ce poate fi mai frumos pentru ea decat o camera in care sa se simta ca intr-un castel din povestile pe care i le citesti seara?

Iata cativa pasi simpli ce ii poti urma pentru amenajarea unei camere de printesa pentru fetita ta:

Alege tema favorita a copilului tau

Pentru camerele fetitelor, cele mai populare teme sunt printesele Disney. Poti insa alege si un decor shabby chic, unde ai libertatea de a pune tapet in culori pastelate pe pereti. Mobila poate sa fie pictata, sau ii puteti aplica diverse stickere. In cazul in care fetitei ii plac anumite personaje din desenele animate, poti folosi foto tapet special imprimat cu aceste personaje. Mai poti aseza pe rafturi jucariile astfel incat sa realizezi un decor unic si original.

Sursa: Pinterest                                                                                                     Sursa: Instagram

Alege culori elegante pentru amenajarea unei camere de printesa

Camerele pentru fete sunt de obicei calde si urmeaza modelul printesei, adica: folosirea de culori deschise, de preferat roz sau rosu pentru perete sau tapet si alte culori calde si luminoase care sa deschida camera din punct de vedere cromatic. Se recomanda de asemenea folosirea unor accesorii roz sau alte astfel de elemente de decor care sa sublinieze stilul acesta. O varianta eleganta si practica, am zice, este tapetul cu motive gometrice soft sau imprimeuri florale mici.

amenajarea unei camere de printesa la maison Sanderson Fairyland

Sursa: Sanderson

Optati neaparat pentru un mobilier in culori deschise, care va mari vizual spatiul. Alb, alb-unt, crem, bej deschis, un gri foarte deschis cald, sunt cele mai potrivite nuante pentru camerele de printese. Nuantele deschise creeaza un efect vizual de marire a spatiului dar si un ambient placut si relaxant.

amenajarea unei camere de printesa la maison

Sursa: Instagram                                                                                                     Sursa: Pinterest

Alege mobilierul potrivit povestii pe care doresti sa o creezi!

Dormitorul unei fetite este locul unde poate sa fie ea insasi, propriul sau refugiu de basm. Patul este cel mai important element din dormitorul unei fete, asa ca va trebui sa alegi cu grija. Pentru a o face pe fetita ta sa se simta ca o adevarata printesa, un pat din lemn cu tablie colorata sau unul alb din fier forjat este alegerea perfecta. Tablia trebuie sa aiba un design impunator si sa fie ceva mai inalta. Variantele tapitate cu nasturi sunt o alegere foarte inspirata.

amenajarea unei camere de printesa tablie pat proiect la maison

Sursa: Proiect La Maison                                                                                   Sursa: Pinterest

Un baldachin, in mod cert, ar fi o adevarata incantare pentru orice fetita.  Daca o camera este suficient de ampla, un baldachin ca in cartile de povesti ar arata spectaculos. Pentru camerele mai mici cea mai buna varianta este baldachinul amplasat in zona de perete, deasupra tabliei. Importanta este si tesatura din care este realizat acesta, pentru a se pastra senzatia de spatiu aerisit. Cea mai buna alegere sunt tulul, voalul si dantela.

amenajarea unei camere de printesa la maison Sanderson Fairy Castle Main

Sursa: Sanderson

Fii atent ce textile si decoratiuni alegi pentru amenajarea unei camere de printesa!

Intr-o astfel de amenajare, textilele si decoratiunile trebuie sa exprime finete si eleganta, doar vorbim de camera unei printese. Patul poate fi infrumusetat cu cat mai multe penute brodate, cu pattern floral, cu borduri dantelate.  Lenjeria trebuie sa fie in ton cu restul decorului. Variantele cu margini din volane, funde si alte accesorii sunt o alegere foarte inspirata.

amenajarea unei camere de printesa la maison harlequin

Sursa: Harlequin

Camera copilului este poate una dintre cele mai colorate si vesele camere din toata locuinta. Dar nu uitati ca dormitorul copilului este folosit in special ca loc de joaca, dar si ca spatiu de odihna si relaxare. Este indicat sa tineti seama inca de la inceputul proiectului si de acest aspect!

amenajarea unei camere de printesa la maison Sanderson Ballet Shoes

Sursa: Sanderson

Solutii pentru amenajarea unei camere de printesa sunt nenumarate, trebuie doar sa te decizi cum iti doresti sa arate. Asadar, te asteptam in showroom-ul nostru (Bd Dacia, Nr 73, Sector 2, Bucuresti) cu o multime de idei de amenajare!

COMMENTS ARE OFF THIS POST