Placări din lemn – pentru pereți cu personalitate

august 6

De foarte multe ori pereții interiori ai unei locuințe, fie că ne gândim la construcțiile recente sau la vile de patrimoniu, nu sunt drepți și, mai mult decât atât, nu pot suporta modificări substanțiale, din varii motive tehnice obiective. Dilema în acest caz este cum reușim să atenuăm vizual acest neajuns estetic. Există situații în care trebuie să mascăm o ferestră ce dă spre o curte interioară întunecoasă sau o grindă ce coboară foarte mult și disproporționează ansamblul.

Placări din lemn - pentru pereți cu personalitate - imagine Showroom La Maison

Varianta cea mai la îndemână este tapetul, care se aplică foarte ușor. Dacă tapetul are un pattern jucat, cu modele grafice supradimensionate, efectul vizual este unul de impact, în sensul că micile denivelări vor fi atenuate vizual. Dar ce ne facem când există treceri de nivel cu dimensiuni considerente, generate de stâlpi de susținere, nișe fără un rol funcțional bine determinat sau situații mai complicate? Pentru orice există o soluție, dacă evaluăm corect situația și ne documentăm asupra tuturor posibilităților de ordin tehnic, care se pretează la respectiva situație.

Placări din lemn - pentru pereți cu personalitate - imagine Showroom La Maison

Ne-am confruntat și noi, adesea cu astfel de probleme în proiectele noastre și am rezolvat punctual situațiile neplăcute. Cea mai recentă reușită este de la noi din showroom. Ne desfășurăm activitatea creativă într-o superbă vilă din București, construită în 1930, în a cărei arhitectură interioară se regăsesc elemente care nu rezonează cu actuala amenajare. Din acest motiv am decis ca la parter să înnobilăm unul dintre pereți cu o placare din lemn masiv, care să aibe încorporate etajere, vitrine, dulapuri și o mască de calorifer.

Placări din lemn - pentru pereți cu personalitate - imagine Showroom La Maison

Este un ansamblu elaborat, cu o desfășurare generoasă, care maschează două ferestre ce dau spre curtea interioară a vilei. Scopul nostru a fost nu doar să ascundem acele zone vitrate, ci să dăm un plus de funcționalitate încăperii, prin crearea unor spații de depozitare șic.

Placarea este realizată din lemn de paltin, vopsit. În timpul montajului am realizat decupajele exacte pentru a fixa aplicele și întrerupătoarele de la Meljac. Placarea aceasta este realizată în fabrica noastră de la Sibiu. În funcție de preferințele clienților alegem între diverse tipuri de culori, texturi profile decorative și mânere, astfel încât fiecare proiect să fie unul bine particularizat.

Foto La Maison

COMMENTS ARE OFF THIS POST