Schimbari minore pentru efect maxim

septembrie 1

Camera celor mici este taramul unde noi cei mari dam frau imaginatiei si redevenim copii, atunci cand o amenajam. Culorile dulci si imprimeurile vesele, ne sunt companionii de nadejde, atunci cand vrem ca micutul nostru sa zambeasca de fiecare data cand intra in camera sa.

Dar in egala masura trebuie sa avem in vedere ca cei mici au nevoie de siguranta si caldura, atunci cand se joaca in camera lor. De aceea alegem tesaturi realizate din materiale naturale, imprimate cu vopsele naturale sau special create, pentru a nu da nastere sau a potenta alergiile specifice perioadei copilariei.

Daca este la varsta intelegerii, cand deja este atras de lumea animalelor, de desene animate sau are alte pasiuni, copilul tau trebuie implicat in alegerea tesaturilor.

Creativitatea si inocenta lui te vor susprinde inca odata si in plus iti vor fi de mare folos atunci cand ii conturezi amenajarea camerei.

Dar pentru ca cei mici evolueaza foarte repede, iar gusturile si aspiratiile pot fi extrem de schimbatoare, vino in intampinarea noilor sale pasiuni cu modificari de decor pe masura asteptarilor copilului tau.

Nu este nevoie sa faci investitii mari sau schimbari radicale in camera celui mic, din doua motive principale: cu ajutorul unor tesaturi noi, inspirat alese, poti transforma radical look-ul unei camere, fara sa fie nevoie sa intervii cu alte finisaje sau sa cumperi un alt set de mobilier.

In al doilea rand, gusturile celui mic sunt schimbatoare, asa cum am mai spus si poate reveni la vechile pasiuni, iar atunci tot ce trebuie sa faci este sa scoti la iveala tesaturile folosite anterior. O camera de copil in culori poate fi obtinuta cu implicarea imaginatiei, dar cu un buget minim.

De exemplu, combina parti din tesaturile folosite in anii anteriori si intr-o maniera patchwork creeaza un nou model, mult mai haios si mai original.

Atentia pentru detalii este una dintre caile care duc la succesul unei amenajari. Daca micutul tau este pasionat de lumea marina, tesaturile de la Sanderson vor fi cu siguranta pe gustul sau.

Alatura materiale cu imprimeuri cat mai diferite si in culori tari atunci cand realizezi husa pentru patura de joaca a celui mic si vei vedea ca ii va placea atat de mult incat nu se va desparti de ea.

Pentru a da un aer nou unui mobilier, poti pur si simplu sa alegi alti butoni care sa mearga cu tematica din camera… efectul este major, iar costul minor.

Schimbari minore pentru efect maxim-4

O alta varianta la fel de expresiva pentru designul camerei copilului este sa te focusezi pe interventii punctuale, respectiv sa schimbi fie fetele pernelor decorative, fie husa canapelei, lenjeria sau draperiile.

Schimbari minore pentru efect maxim-5

In functie de sezon, alege tesaturi si elemente decorative realizate din materiale textile, specifice anotimpului sau sarbatorilor de sezon.

Daca amenajarea camerei celui mic este artistic coordonata, poti sa intervii cu decoratiuni iesite din tipare. Si anume, impodobeste peretii cu ghirlande realizate din tesaturi cu o fibra mai rigida; inlocuieste obisnuitul abajur al veiozei de veghe cu unul realizat dintr-un material textil imprimat cu personajul preferat al copilului tau si foloseste acelasi material textil la realizarea draperiilor sau al huselor.

Schimbari minore pentru efect maxim-6

In cazul in care ai un perete gol, nu te sfii sa il imbraci cu tablouri colorate. Acestea pot fie alese de tine cu cel mic sau pot fi reprezentate de desene realizate chiar de catre copil si inramate cu dragoste.

Mai multe tipuri de imprimeuri, armonizate cromatic intre ele vor creiona o atmosfera degajata in camera copiilor. Sunt doar cateva sugestii usor de realizat, care nu necesita cheltuieili mari, dar de care te vei bucura la fel de mult ca si copilul tau.

Tesaturile si elementele decorative din materiale textile prezentate mai sus sunt de la brandul Sanderson si pot fi achizitionate de la La Maison.

COMMENTS ARE OFF THIS POST