Semineul este vedeta sezonului rece

decembrie 16

In toate povestile copilariei erau amintite ”gura sobei” sau ”flacarile jucause din semineu”. Te poti intoarce la candoarea acelor vremuri in compania unui semineu, dar la fel de bine poti da o interpretare noua si personala unei astfel de prezente in caminul tau.

zoffany livingSemineul – prietenos cu decorul
Este stiut faptul ca daca iti doresti un semineu pe lemne este nevoie sa-l prevezi in contextul caminului tau inca din faza de proiect, astfel incat sa poti construi hornuri eficiente si sigure. Placarea fatadei lui si a zonei periometrale este direct ghidata de gustul tau, dar mai ales de stilul amenajarii incaperii in care se afla semineul. Iti sugerez sa acorzi atentie sporită pardoselii din fata semineului. Pentru a evita accidentele de orice fel, plachează zona din dreptul gurii semineului cu placi de marmura, travertin sau orice alta dala ceramica, rezistenta la temperaturi mari. Tot din considerente functionale, asigura-te ca placile sunt rezistente, pentru ca atunci cand scapi, din intamplare, un bustean pe jos, sa nu se sparga respectivele finisaje. De asemenea, am observat ca in astfel de cazuri dalele mari, montate cu rosturi foarte mici sunt demne de luat in seama, caci praful ori pulberii de cenusa sunt mai usor de indepartat.

colectiile-chesney's-seminee

Cum contextualizezi un semineu?
Demersul tau scenografic va tine cont de tipicul incaperii si decorul pe care urmeaza sa-l compui aici. Caci poti folosi seminee cu frontoane simple, minimaliste in decoruri actuale; dar la fel de bine, unele incadrate cu elemente din lemn, marmura sau piatra, bogat ornamentate. Acestea din urma se preteaza in interioarele clasice sau in cele elegante, atemporale. Daca optezi pentru un semineu cu fronturi in relief, foloseste acest element in scop decorativ. Si anume, un fronton suficient de lat poate fi locul ideal pe care sa expui mici obiecte deco sau sa creezi compozitii tematice de sezon. In cazul in care hornul semineului este inclus intr-o nisa aparenta, diminueaza prezenta prin plasarea strategica a unei oglinzi sau a unui tablou supradimensionat.

grange colectii livingDesfa cadourile langa semineu!
Pregateste-te din timp pentru venirea sarbatorilor de iarna si alege ornamente tematice nu doar pentru brad, ci si pentru semineu. Cu cat sunt mai original plasate, cu atat vei scoate si mai mult in evidenta semineul.

COMMENTS ARE OFF THIS POST