Sojourn, o calatorie cu Sanderson!

martie 1

Arthur Sanderson si-a inceput afacerea in anul 1860 importand si comercializand tapet. De-a lungul istoriei,  Sanderson a devenit un brand de renume si a continuat sa produca tapete care sa se potriveasca diverselor stiluri in timp.


6. Poppy Damask WP Main V1Daca ne uitam in dictionarul englez, „sojourn” inseamna: „o scurta perioada de timp in care o persoana sta intr-un loc anume”. Ei bine, colectia Sojourn te face sa nu mai pleci din locul in care au fost aplicate tapete. Este o colectie in care s-a optat pentru modele imprimate manual, produse in Anglia.
9. Soho Plain DPS

De ce ne place aceasta colectie? Deoarece are un stil bohemian, sinonim cu un spirit liber si avangardist. Ea evoca aventura, calatoria, transpuse intr-un festin de texturi si culori ce pot decora toate spatiile dintr-o locuinta. Sojourn cuprinde 7 modele de tapet : Poppy Damask, Jamila, Starla, Java, Zagora, Soho si Surin si sunt transpuse in 31 de culori.

1.Poppy Damask
Este un tapet damasc informal din plante si flori abstracte. A fost inspirat dintr-un model din secolul al XVII-lea, si a fost pictat pe un creton indian, iar daca va intrebati ce este cretonul… ei bine este o tesatura imprimata, plina, rezistenta si deasa, fabricata mai ales din in sau din canepa si folosita pentru huse de mobila si draperii.
poppy damask 2
tapet-sanderson-12.Jamila
Este bazat pe un motiv clasic de paisley ce mixeaza culori tari si motive extravagante aplicabile in toate zonele casei.
tapet-sanderson-23.Starla
Acest model este foarte potrivit unor interioare contemporane iar motivul pare a fi o lucratura, un grilaj prin care poti trece cu privirea…
tapet starla
tapet-34.Java
Este o reminiscenta a ikaturilor balineze printate pe o baza naturala.
3. Java WP Main DPS
tapet-sanderson-45. Zagora
Este un tapet texturat in zig-zag al carui model a fost inspirat dintr-un chilim. Chilimurile au fost realizate de secole de catre nomazii din Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Dar ce este un chilim? Definitia este urmatoarea: un covor turcesc cu doua fete, un fel de  broderie facuta cu fire de lana sau de matase pe etamina sau pe canava. Chilimurile sunt folosite atat ca si covoare dar si ca paturi, cuverturi sau ca tesatura pentru confectionarea diverselor decoratiuni.
Zagora tapet

Chilimul se constituie ca tip in secolul al XVIII-lea si se diferentiaza de covorul taranesc prin tehnica tesutului si  prin introducerea chenarului ca element ordonator al motivelor decorative. Este lucrat, fie in razboi vertical si format dintr-o bucata, specific mediului orasenesc, fie si din doua foi, tesut in razboi orizontal, propriu mediului taranesc.
zagora tapet detaliuDe ce ne place modelul Zagora? In primul rand estetica lui – modelul geometric unic si apoi lipsa de masivitate. Tocmai aceste considerente au facut ca aceste modele sa fie foarte des folosite de decoratorii de pretutindeni dar si de iubitorii stilului etnic.
tapet-sanderson-56. Soho
Ei bine aici este vorba despre un tapet uni ce aduce textura naturala intr-o camera adaugand insa culoare. Atunci cand peretele este fara pattern, iti poti permite sa te joci cu modele si culori puternice la textura fotoliilor, canapelelor sau covoarelor.
tapet-sanderson-67. Surin
Isi are originea dintr-o tesatura din matase ikat gasita chiar in arhivele Sanderson. Cuvantul indonezian ikat, care inseamna „a tese”, denumeste un tip de stofa tesuta manual, cu un model complicat si minutios in care ata este prelucrata inainte de a fi tesuta. Ikat de fapt inseamna a imbina.
7. Surin WP Main DPS
tapet-sanderson-7Probabil, acesta tehnica a intrat în Indonezia acum 2000 de ani odata cu migratia culturii Dongson din China de Sud si Vietnam. Designul ikatului variaza in functie de satul de unde provine si de sexul purtatorului, iar unele stiluri sunt fabricate doar pentru anumite ocazii.
In timp, modeulul ikat a fost transpus cu succes in modelele de tapet ce ne incanta privirile in case contemporane actuale.
poza de finalSimte-te inspirat si creeaza propriul interior eclectic mizand pe texturile somptuase si culorile indraznete ale colectiei Sojourn! Aceasta colectie este completata de Sojourn Prints & Embroideries, Sojourn Weaves, Boho Velvets and Byron Wool Plains, colectii ce se folosec la tapiterii si draperii…Dar despre ele vom povesti alta data!

 

 

COMMENTS ARE OFF THIS POST