Trenduri in folosirea tapetului

august 27

Cand iti doresti un finisaj iesit din tipare, dar care sa nu necesite bugete fabuloase ori schimbari radicale de decor, primul lucru care trebuie sa-ti vina in minte este tapetul. Motivatia este una extrem de simpla, dar elocventa: tapetul decorativ este produs intr-o gama larga de modele, culori si texturi.

Practic, pentru orice stil de amenajare interioara vei avea libertatea de a alege modelul potrivit. In plus, montarea lui nu necesita deranj mare in locuinta ta si nici timp indelungat pentru fixarea lui.

Si in cazul amenajarilor interioare cu tapet exista trenduri care vizeaza nu doar cromatica la moda sau modelele pe care designerii de interior le propun pentru un anumit sezon. Provocarea consta in folosirea ingenioasa a tapetului, astfel incat sa devina vedeta unui interior.

Iata cateva sugestii prin care tapetul vintage sau modern poate
sa-si depasesca statutul de material interesant pentru finisare si sa devina un atuu in designul interior.

Foloseste tapetul pentru a masca

Iti plac suprafetele uniforme sau pur si simplu vrei sa ascunzi anumite treceri catre alte incaperi? In acest caz, tapetul este solutia salvatoare, deoarece poti fixa tapet pe intregul perete, dar la fel de bine poti imbraca si usa, astfel incat atunci cand aceasta este inchisa sa ai in fata ochilor un imens tablou, uniform.

Pentru a pune in practica aceasta varianta, tine cont de cateva detalii tehnice:
alege o usa speciala, al carei cadru sa fie ingropat in zidarie si ale carei balamale sa fie incastrate in foaia usii, astfel incat atunci cand este inchisa sa nu fie niciun element vizibil, poate doar clanta, daca preferi un model clasic, nu unul cu deschidere push-up.

Este de preferat sa alegi tapet cu modele panoramice: peisaje, elemente grafice supradimensionate sau imprimeuri geometrice repetitive, astfel incat imbinarile (de pe perimetrul usii) sa fie cat mai putin vizibile.

trenduri in folosirea tapetului2

Ingenios montant, tapetul scoate decorul din anonimat

Tehnologiile de producere a rolelor de tapet au evoluat in ultimii ani, calitatea si diversitatea modelelor fiind imbunatatita constant. Azi, poti opta intre tapet vinilic, textil, din pluta, pe suport de hartie etc., astfel incat aria de interes sa fie cat mai larga.

De exemplu, iesi din tipare si inlocuieste obisnuita faianta ori mozaicul din baie cu un tapet care sa reziste la aburi si umezeala constanta.

Iar daca, vrei ca dressing-ul, ori dormitorul tau sa aibe o atmosfera intima, de budoar, monteaza tapet nu doar pe pereti, dar si pe tavan. Ambianta va fi mai calda si mai imbietoare.

Peacock_Garden_WP_Main_Web_

wallpaper9

Tapetul panoramic face senzatie chiar si intr-o incapere mica

Pentru a da amplitudine unei incaperi este bine sa te orientezi catre o gama cromatica luminoasa, in tonuri pastelate. Pentru a evita monotonia data de un finisaj uniform opteaza pentru un tapet cu model supradimensionat, cu scene dinamice.

Poti alege intre imprimeuri grafice de factura clasica, pretabile in scenografiile elegante, cu tenta retro sau unele actuale, usor de contextualizat in cadre contemporane.

0Z2A6369

Un adevarat poem de culori este tapetul Iksel, care este o varianta perfecta in amenajarile clasice.

Tapetul de la Cole and Son prin repetitivitatea imprimeului mareste vizual spatiul.

Tapetul invita natura in casa ta

Iubitorii de verde si frumos, cei care vor sa respire un aer estival la ei acasa o pot face chiar daca locuiesc in mijlocul unui oras sau au o locuinta la etajul superior al unui imobil modern.

Important este sa aduca in cadru un tapet cu imprimeuri vegetale reale sau stilizate. In functie de compozitia modelului poti da o turnura exotica sau una clasica. In plus, fiind bogat colorat un astfel de tapet poate fi usor de armonizat in ansamblu.

trenduri in folosirea tapetului6

In colectia brandului De Gourney, vei descoperi un tapet cu modele atat de realiste, incat te vei simti in mijlocul unei paduri sau a unei gradini. Totodata, daca vrei sa obtii un decor cu adevarat special si nonconformist, poti alege tapetul decorativ de la Iksel.

In colectia brandului De Gourney vei descoperi tapet cu modele atat de realiste, incat te vei simti in mijlocul unei paduri sau a unei gradini.

Decoreaza si coordoneaza

Armonizarea cromatica si stilistica intr-un interior este esentiala pentru reusita unei amenajari. Pentru ca demersul tau sa fie unul creativ si sa incante ochiul este bine sa alegi un tapet si o draperie care sa aibe acelasi imprimeu si aceasi nuanta de fundal.

Foloseste o tesatura din aceeasi gama si pentru husele pernutelor decorative sau a unei fete de masa. Astfel, interiorul va fi deopotriva vibrant, dar si unitar si nu va exista riscul sa distorsionezi vizual ambientul.

trenduri in folosirea tapetului7

Colectiile de tapet si tesaturi lansate de brandul Zoffany au modele atent coordonate pentru a fi cat mai usor combinate.

Tesaturile, piesele de mobilier si obiectele decorative de la brandurile Iksel, Cole and Son, De Gourney si Zoffany le puteti achizitiona de la La Maison.

COMMENTS ARE OFF THIS POST