Unde amplasăm televizorul?

mai 24

Deși este prezent în aproape orice cameră de zi, televizorul nu este un obiect pe care să îl poți integra cu ușurință în design-ul camerei. Iar găsirea locului potrivit pentru acesta nu este întotdeauna simplu de făcut, deoarece trebuie să arate bine, să poată susține greutatea televizorului și să respecte stilul în care este decorat întreaga locuință.

Spre deosebire de celelalte elemente din încăpere, mobilierul, decorațiunile sau textilele, care au un aspect cald și natural, televizorul este o piesă electronică de dimensiuni mari care poate că nu se potrivește întotdeauna cu restul camerei. Televizorul poate da o senzație de rece și artificial, care poate fi greu de estompat dacă ai o casă în stil clasic, elegant, boem sau romantic.

mobilier la comanda proiect design apartament dorobanti la maison

Proiect realizat de La Maison

În ultimii zeci de ani, datorită unei dezvoltări accelerate a tehnologiei, televizorul s-a transformat într-o parte importantă a vieții noastre. În majoritatea cazurilor, îl vom regăsi în camera de zi, însă nu întotdeauna locul în care se află este cel potrivit. Îți propunem câteva idei de amenajare pentru un design armonios.

Așezat pe o comodă

Găsirea comodei potrivite pentru așezarea televizorului nu este întotdeauna simplă. Comodele sunt mai mult decât simple măsuțe de televizor, sunt obiecte care au triplu rol: de depozitare, de decorare a peretelui și de susținere greutății televizorului.

Dacă dorești ca televizorul să nu îți strice ambianța din cameră, alege comoda Ermitage. Această comodă este special creata de Grange pentru a glisa televizorul în interior ori de câte ori dorești. În fotografiile de mai jos vedeti cât de simplu este!

comoda grange pentru televizor la maison

Comodă Grange

Încastrați televizorul în perete

Prin poziționarea televizorului într-o nișă astfel încât acesta să fie în același plan cu peretele se generează o ramă în jurul acestuia. Dacă îl îngropi ceva mai adânc în perete, televizorul este mai greu de remarcat, cel puțin dacă nu este pornit astfel că privitorul poate să se concentreze pe alte detalii ale designului încăperii. Iată mai jos un proiect realizat de noi, unde am încadrat televizorul în mobilier, pentru a realiza un décor uniform!

mobilier realizat la comanda ascunde televizor la maison

Proiect realizat de La Maison

Înconjurați televizorul cu rafturi pentru depozitări

Dacă alegi să înconjori televizorul cu mobilier, rezolvi două probleme – găsești spațiu pentru a pune obiectele dragi, pe care dorești să le expui și poți încadra spațiul cu o bibliotecă, cu o dimensiune optimă de raft, pentru toate cărțile tale.

 

mobilier la comanda proiect design vila primaverii la maison televizor

Proiect realizat de La Maison

proiect realizat la comanda la maison televizor biblioteca

Proiect realizat de La Maison

Poziționați televizorul lângă șemineu

Câteodată nu prea ai vrea ca în decorul camerei de zi să apară televizorul, mai ales când ai și un alt element care atrage atenția, așa cum este șemineul. Ce poți face? Ei bine, poți să-l camuflezi tratând zona respectivă ca o piesă de mobilier în care încorporezi televizorul. Amândouă elementele sunt importante pentru spațiul respectiv astfel că se poate crea mai ușor o unitate vizuală în încăpere. Iar dacă tot ansamblu este realizat la comandă, aspectul va fi și mai frumos.

mobilier la comanda proiect design apartament central la maison

Proiect realizat de La Maison

Mascați complet televizorul

Pentru cei care folosesc televizorulul rar, o idee originală este de a-l ascunde. O ușa glisantă va facilita acest lucru; câteva rafturi discrete vor acompania armonios decorul mobilei. Poți folosi două uși mari care să-l acopere, în timp ce spațiul din dreapta sau stânga să îți permită stocarea actelor și a altor documente. Și nu uita că trebuie să ai în vedere asigurarea unui acces ușor de fiecare dată când ai nevoie să ajungi la el.

proiect realizat de la maison televizor

Proiect realizat de La Maison

Pune o ramă de tablou

Poți alege să pui o ramă frumoasă televizorului, astfel că poate fi confundat cu ușurință cu un tablou. Iar dacă vei alătura televizorului și alte tablouri, desene sau afișe înrămate vei reuși să maschezi prezența acestuia într-o mini galerie de artă.

proiect realizat de la maison televizorul in rama tablou

Proiect realizat de La Maison

Important este de asemenea și decorul din jurul televizorului. O amenajare minimalistă este recomandata. Culorile au și ele un rol decisiv; optează pentru nuanțe deschise și efectul vizual va fi unul plăcut, odihnitor. Formele geometrice și structurile pe verticală sau orizontală vor integra ecranul atât functional cât și decorativ.

mobilier la comanda proiect design Casa Cotroceni la maison

Proiect realizat de La Maison

Experiența noastră în realizarea produselor de mobilier din lemn masiv ne permite să fim flexibili în realizarea de mobilier la comandă. Vă așteptam cu drag la noi în showroom pentru a putea să vă arătăm tot ceea ce noi realizăm.

COMMENTS ARE OFF THIS POST