Valentine’s Day – o sarbatoare pentru indragostiti

februarie 7

Valentine’s Day este ziua in care, in fiecare an, indragostitii din toata lumea isi fac cadouri dintre cele mai diverse, celebrand astfel dragostea care ii leaga. Aceasta sarbatoare nu a avut dintotdeauna o importanta deosebita, ci a prins contur odata cu trecerea timpului.

Valentine’s Day a devenit un simbol al iubirii si romantismului, insa viata Sfantului Valentin a fost departe de imaginea idilica a unui tanar indragostit.

Iata cum a inceput una dintre cele mai indragite sarbatori din lume, Valentine’s Day.

Sfantul Valentin a fost un preot crestin, care a trait la Roma, in timpul imparatului Claudius al II-lea.

sfantul valentin valentine's day la maison romania

Legenda spune ca Valentin este un preot roman martirizat in timpul persecutiei lui Claudius al-II-lea (Claudius cel Crud), in anii 269-270 d.c. Claudiu al II-lea era un luptator indarjit si avea multe razboaie, motiv pentru care isi dorea o armata puternica. Acest lucru era mai greu de realizat, avand in vedere ca majoritatea barbatilor romani nu vroiau sa mearga in lupta.

Imparatul s-a gandit ca, in locul luptei, barbatii preferau sa stea acasa cu sotiile si copiii lor si, in consecinta, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldatii din Roma sa nu se mai poata casatori.

Valentin, care era un preot crestin, credea ca dreptul oamenilor de a se casatori era dat de Dumnezeu, iar Claudiu nu avea dreptul sa-l interzica. El a casatorit in secret cupluri, cununiile fiind facute in locuri secrete, pentru a nu putea fi gasit de imparat.

sfantul valentin valentine's day la maison

Intr-un final, Claudiu l-a gasit pe Valentin si l-a arestat. Lui Claudiu i-a placut personalitatea lui Valentin, considerand ca este un om tanar si intelept si l-a incurajat sa renunte la crestinism si sa devina un soldat roman. Cand Valentin a refuzat, a fost intemnitat si condamnat la moarte. Pana in ziua executiei, el a trimis scrisori de adio catre prietenii sai si le-a semnat scriind „Adu-ti aminte de Valentin al tau”.

O alta legenda spune ca, inainte de martiriul sau, Sfantul Valentin s-a indragostit de Iulia, fata gardianului sau, Asterius, care era oarba si careia el i-a redat vederea. Cel care a binecuvantat iubirea atator cupluri nu a putut sa fie fericit cu femeia iubita, iar mesajul sau de adio, adresat tinerei si semnat  “Al tau Valentin”, este considerat primul “biletel de dragoste”. Traditia este acum dusa mai departe de indragostitii din intreaga lume, insa biletele nu mai au acum trista semnificatia a unui mesaj de ramas-bun.

In temnita, Valentin s-a ofilit asemenea unei flori, care nu poate rezista mult timp fara lumina. Departe de ceea ce era cel mai important pentru el in viata, Valentin in cele din urma a murit. Prietenii sai devotati l-au ingropat in biserica Sfantului Praxedes. Acest loc exista in Roma si in zilele noastre. Toate s-au intamplat in anul 269, pe data de 14 februarie. De atunci tinerii indragostiti din toata lumea isi celebreaza dragostea pe data de 14 februarie a fiecarui an si o numesc Valentine’s Day.

Odata cu trecerea timpului, Valentine’s Day a devenit  o ocazie pe care sa o transformi intr-un moment memorabil pentru partener sau partenera. Oricat am vrea sa credem ca putem face asta si fara o sarbatoare, nu ne iese in cele mai multe cazuri. O zi insemnata in calendar e un nou impuls pentru a-l face pe cel drag sa zambeasca. Asa ca iti oferim cateva idei de cadouri cu care sigur vei aduce un zambet pe chipul partenerului.

Idei de cadouri pentru el

atelier du vin cadouri el valentine's day la maison

Majoritatea barbatilor se delecteaza intotdeauana cu un pahar de vin bun, tocmai de ceea oferindu-i accesorii pentru vin chiar de Valentine’s Day stii ca nu ai cum sa dai gres. Cei de la L’atelier du Vin au o gama larga de astfel de accesorii pe care le puteti gasi in showroom-ul La Maison si in magazinul nostru online: laboutique.ro.

Idei de cadouri pentru ea

compagnie de provenc cadouri ea valentine's day la maison

Cand vine vorba de femei e mult mai usor in alegerea cadourilor, insa produsele cu care o vei da pe spate sunt cu siguranta cele de ingrijire personala. Produsele din gama Compagnie de Provence reprezinta alegerea ideala pentru cadoul de Valentine’s Day si le puteti gasi atat in shoowroom-ul La Maison cat si in magazinul nostru online: laboutique.ro.

Prin urmare, se cade sa sarbatorim aceasta zi? Bineinteles. Cu toate ca nu suntem foarte siguri cine a fost Valentin, Valentine’s Day este totusi o zi speciala in care ne putem exprima dragostea fata de cei dragi, mai mult decat de obicei, si nu doar singura zi din an in care sa iubim.

COMMENTS ARE OFF THIS POST